SVE NAGRADE U HERCEGOVINU Gudelj najbolja rukometašica, Pavlović rukometaš, a najbolji trener opet Čolina

Anica Gudelj
Facebook

Golmanica rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine (BiH) Anica Gudelj i članica rumunjske ekipe Corona Brasova, najbolja je rukometašice naše zemlje za sezonu 2023/24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na to da je Anica dobila uvjerljivo najveći broj glasova trenera i kapetana klubova Premijer lige BiH za rukometašice, ukupno 21 bod, nismo organizirali glasovanje publike, jer je nemoguće bilo da itko stigne Anicu po broju bodova. Anica je tako obranila titulu najbolje, jer je i za sezonu 2022/23. u Izboru najboljih rukometašica, rukometaša i trenera Rukometnog saveza Bosne i Hercegovina osvojila prvo mjesto.

Drugo mjesto dijele Edina Demić i Armina Isić sa po sedam bodova, a iza njih su Damljana Bošnjak i Desire Kolašinac sa po četiri boda. Ana Vrančić osvojila je dva", objavio je Rukometni savez BiH.

Osim toga aktualni trener RK Izviđač Agram Toni Čolina, najbolji je trener bh. rukometa za sezonu 2023/24.

U 2. Izboru najboljih rukometašica, rukometaša i trenera Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Čolina, koji je sa Izviđačem osvojio šampionsku titulu naše zemlje, slavio je sa ukupno 23 boda (16 od trenera i kapetana klubova u Premijer ligi BiH i sedam od publike na Facebook stranici RSBiH).

Na drugom mjestu je dojučerašnji trener RK Gračanica i aktualni izbornik BiH Damir Doborac sa 17 bodova (14 od trenera i kapetana i tri od publike), a treće mjesto zauzeo je Dragan Marković, bivši izbornik BiH sa devet bodova (sve od trenera i kapetana). Četvrti je Irfan Smajlagić, također bivši izbornik BiH i aktualni osvajač Kupa BiH sa ekipom Borca, koji je sakupio osam bodova (7+1).

Iako su svi klubovi dva puta uredno obaviješteni i dobili su formulare za glasovanje, samo šest klubova je poslalo svoje glasove trenera i kapetana (RK Leotar, RK Borac m:tel, RK Vogošća, RK Izviđač Agram, RK Hecegovina, RK Krivaja).

Nadalje, Ivano Pavlović, koji je sa rukometašima Izviđača osvojio novu titulu prvaka Bosne i Hercegovine, najbolji je rukometaš Premijer lige BiH za sezonu 2023/24.

U 2. Izboru najboljih rukometašica, rukometaša i trenera Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Pavlović je slavio sa ukupno 50 bodova (43 boda od trenera i kapetana klubova u BiH i sedam od publike na Facebook stranici Rukometnog saveza BiH).

Drugo mjesto je osvojio Vladimir Stanković (RK Leotar) sa 29 bodova (28 od trenera i kapetana, te jedan od publike). Na trećem mjestu je završio Diano Ćeško iz Izviđača sa 23 bodova (13 od trenera i kapetana te najviše od publike – 10).

Slijedi još jedan igrač Izviđača Haris Suljević sa ukupno 14 bodova (9+5), a iza njega je Bekir Čordalija iz Vogošće sa 12 bodova (9+3). Na šestom mjestu je Vladan Đurđević iz Borca sa 11 bodova, a slijede dva njegova suigrača sa po devet bodova Andrej Klimavec i Nedim Hadžić.

Iako su svi klubovi dva puta uredno obaviješteni i dobili su formulare za glasovanje, samo šest klubova je poslalo svoje glasove trenera i kapetana (RK Leotar, RK Borac m:tel, RK Vogošća, RK Izviđač Agram, RK Hecegovina, RK Krivaja), priopćeno je iz Rukometnog saveza BiH.