SJAJNI VRATAR IZ LJUBUŠKOG Europski velikan htio dovesti Mateja Mandića, RK Zagreb objavio da nije na prodaju

Matej Mandić
RK Zagreb

Matej Mandić jedan je od članova kvarteta RK Zagreba koji su na popisu izborna Dagura Sigurdssona za Olimpijske igre u Parizu. Potpuno zasluženo, naravno. Mandić već nekoliko sezona oduševljava rukometnu javnost svojim obranama, a pred njim su tek najbolje godine u kojima može pokazati još puno toga. No, pitanje je gdje će to napraviti, piše Germanijak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, 22-godišnja ljubuška hobotnica produžila je početkom godine svoju vjernost rekordnom hrvatskom prvaku do 2026. godine, a bio je to način ogradnje RK Zagreba baš od svih udvarača za Mandića čija je lista sve duža iz dana u dan. Odavno se govori da stižu ponude, ali sam Mandić ih nikada nije htio potvrditi te je uvijek isticao da mu je glavni fokus na Zagrebu. No, rukometni kuloari bruje o interesima europskih velikana za njim. Spominjao se u kontekstu PSG-a, a još konkretnije u kontekstu Kielcea, no ni jedni ni drugi sa Zagrebašima nisu našli zajednički jezik oko odštete.

Konkretno, Kielce je nedavno prodalo svog dosadašnjeg vratara Andreasa Wolffa Kielu u rekordnom rukometnom transferu, a potom su se bacili u potragu za njegovom zamjenom. Našli su je upravo u Mandiću, no do dogovora sa Zagrebom na kraju nije došlo.

Stoga će sada na to mjesto bosanskohercegovački reprezentativac, Bekir Čordalija koji je dosad branio u RK Vogošća. Visok 206 cm, Čordalija je jedna od najvećih nada među mladim rukometnim golmanima, iako mu je tek 20 godina. U Kielce, u kojemu igra i Igor Karačić, stići će prije početka priprema za novu sezonu, a potpisao je trogodišnji ugovor.

Što se Mandića tiče, on će sigurno ostati u Zagrebu, ne bude li netko od velikana ponudio platiti visoku odštetu koju traže u hrvatskom prvaku.