Prije 7 godina igrali najljepši rukomet u ligi, pa se skoro ugasili. Sada s mladom ekipom žele u Premijer ligu

SRK Zrinjski
SRK Zrinjski

Sveučilišni rukometni klub Zrinjski iz Mostara proteklih godina natjecao se u nižim ligama, a ako je suditi po ovogodišnjim planovima, od iduće sezone bi ih ponovno mogli gledati u Premijer ligi BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mostarci su uvijek imali zapaženu ulogu u domaćem natjecanju te su iznjedrili brojne reprezentativce Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Mostarce se posebno pamti iz 2017. godine kada su lepršavim i energičnim rukomet došli do osvajanja državnog kupa, no 2019. klub se našao na rubu gašenja te su zbog financijskih problema istupili iz lige.

Nakon toga slijedi stabilizacija kluba koji se borio u ligi Herceg-Bosne, a potom i u Prvoj ligi FBiH - jug.

Zrinjski je imao sreću da mu je savez zbog istupanja 'progledao kroz prste' i nisu htjeli primjenjivati članak 90. kojim bi se klubu bilo zabranjeno vratiti u natjecanje kroz naredne tri godine ukoliko se stabiliziraju. Prošlo je više od tri godine, a ova sezona miriše na uspješnu budući da se za klub može reći da je napokon kompletiran i posložen iskusnim i mladim kadrovima koji imaju energije i znanja za 'napasti' Premijer ligu.

Na čelu kluba je Dario Pušić, dok je stručni kadar ostao nepromijenjen i ugovore su do 2026. godine potpisali trener Bernard Mandarić, kondicijski trener Damir Zadro te fizioterapeut Leo Vidović.

Osim domaćih momaka iz Mostara koji su prošli sve uzraste omladinskog pogona, 'Plemićima' se pridružio iskusni vratar Josip Kvesić koji je zapaženu ulogu imao za Izviđač u SEHA ligi te Branko Boškić iz Uskoplja koji je posljednje dvije sezone bio najbolji strijelac svoje momčadi. Plemićima bi se mogao pridružiti i Đorđe Babić iz Nevesinja koji ima iza sebe premijerligaško iskustvo. 

Kako saznajemo, s Mostarcima treniraju i dvojica bivših igrača Izviđača koji bi mogli obući dres s lentom.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.