NASLOV PRVAKINJA OSTAJE U GRUDAMA Rukometašice HRK Grude nadigrale Borac i osigurale naslov kolo prije kraja

HRK Grude
Grude.com

Rukometašice HRK Grude pobijedile su ŽRK Borac Banja Luka rezultatom 39:26 (22:13). Derbi utakmica koja je odlučivala prvaka BiH je ostala derbi samo na papiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gruđanke su od prve sekunde krenule jako i odlučno, dajući do znanja protivniku da će naslov ostati u Grudama. Čvrsta i pokretljiva obrana, ubojit napad, i ono što je Gruđankama tijekom većeg dijela sezone nedostajalo , večeras je dosta dobro funkcioniralo, a to su kontre, piše Grude.com

HRK Grude

Stalna rezultatska prednost u prvom poluvremenu  se sa 3-4 gola sredinom poluvremena popela na 10-ak krajem ovog dijela igre.

Drugo poluvrijeme u istom ritmu , bez dozvoljavanja bilo kakve prigode gošćama da se nadaju bodovima iz Gruda.

Nove/stare prvakinje su odigrale još jednu sjajnu utakmicu , ostvarile uvjerljivu pobjedu protiv prvog pratitelja i nadmoćno došle do novog naslova prvakinja BiH. Osvajanjem ovog 9.naslova, Gruđanke su potvrdile status najboljeg BiH ženskog rukometnog kluba u povijesti. Posebno je impresivno to što je HRK Grude 9 naslova osvojio u 10 zadnjih godina te tako u potpunosti obilježio ovo desetljeće.

HRK Grude

Velike čestitke svim igračicama, posebne čestitke trenerici Zlati Zubac i velika zahvala svima koji su pomagali i koji pomažu rad kluba na bilo koji način.

Gruđanke iduće subote gostuju u Zavidovićima gdje će odigrati i zadnju prvenstvenu utakmicu u ovoj sezoni. Tjedan nakon toga(25/26.05.2024.) u Banjoj Luci se igra završni turnir kupa BiH ,a ekipa Gruda u polufinalnoj utakmici igra protiv ekipe Krivaje.