MLADE NADE Reprezentacija U18 plasirala se na Europsko prvenstvo. Igraju trojica 'Plemića', a i trener je iz Mostara

Reprezentacija BiH U18 rukomet

U-18 rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u velikom je stilu osvojila EHF Championship.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zmajevi su u finalu ovog turnira uvjerljivo savladali selekciju Latvije rezultatom 38:26 i tako na savršen način okrunili fantastične igre koje su prikazali proteklog tjedna.

Latvijci su poveći u prvoj minuti i to je bilo jedino vodstvo ove selekcije. Zmajevi su od druge minute susreta preuzeli vodstvo i isto nisu ispuštali do samog kraja, piše Sport1.

U početnim minutama bh. rukometaši su imali tri gola prednosti (6:3), Latvijci su do 12. minute uspjeli smanjiti na minus 1, ali Zmajevi u nastavku prvog dijela uspostavljaju potpunu dominaciju te konstantno povećavaju prednost koja je do kraja poluvremena iznosila 6 golova razlike (16:10). 

Prvih pet minuta drugog poluvremena protiče u ‘gol za gol igri‘, a Latvija je do 40. minute uspjela smanjiti zaostatak na minus 3 (21:18), no onda je uslijedio žestok odgovor Zmajeva.

U narednih 14 minuta  bh. rukometaši ne samo da vraćaju prvobitnu prednost, već odlaze na rekordnih plus 10 (33:23) i pokazuju istinski šampionski mentalitet.

Do kraja utakmice Zmajevi su povećali prednost na 12 golova razlike i slavili konačnim rezultatom 38:26

Najefikasniji u redovima Zmajeva bio je Alen Hadžimuhamedović s 12 pogodaka, dok su Kristian Katić i Elmas Avdić dodali po 5. Aden Lugavić je utakmicu završio s 4 gola, dok su Toni Ante Cvitanović i Adin Husanović dodali po 3 pogotka.

U redovima Latvije najbolji je bio Martins Misulis sa 6 pogodaka, a pratio ga je Endijs Snepsts sa 4. 

Reprezentacija BiH U18 rukomet

Ono što je zasigurno zanimljivo fanovima rukometa u Mostaru je doprinos rukometaša SRK Zrinjski u ovoj generaciji. Naime, mladiće koji su 2006. godište trenira Andrej Bošnjak, koji je ujedno i trener mlađih uzrasta u SRK Zrinjski, a tu su i rukometaši Ante Toni Cvitanović, Roko Raguž, ali i bivši 'Plemić' Karlo Perić koji trenutačno igra za RK Nexe iz Našica u Hrvatskoj.