MILAN TOLIĆ 'Imamo zamjenu za Ivana Pavlovića, a još jedan naš igrač je jako tražen'

Milan Tolić i Ivan Džolić
Radio Ljubuški

Aktualni prvak i najtrofejniji bh. rukometni klub, Izviđač iz Ljubuškog, u novu sezonu odlazi s nekoliko promjena. Momčad s klupe više neće voditi Toni Čolina koji će karijeru prema svemu sudeći nastaviti u inozemstvu, a klub je napustio i najbolji igrač Ivano Pavlović koji karijeru nastavlja u hrvatskom prvaku Zagrebu. S obzirom na odlazak Čoline, uprava 'Skauta' je morala brzo reagirati, pa je odlučila kako će momčad s klupe voditi njegovi dosadašnji pomoćnici Ivan Džolić i trener vratara Milan Tolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Tolić

Milan Tolić

"Nakon odlaska Tonija Čolina, uprava kluba je odlučila da je najbolje rješenje da Ivan Džolić i ja u tandemu povedemo momčad u sljedeću sezonu. Klub nije želio dovoditi nikoga "sa strane" budući da smo mi niz godina uz trenera Čolinu i u njegovom stožeru, tako da najbolje znamo što je momčadi potrebno i na koji način igra. Sustav je posložen, a mi samo moramo nastaviti istim putem. Prihvatili smo ovaj izazov i idemo u novu sezonu istim putem", kaže Tolić za Hercegovina.info.

Ivan Džolić

Ivan Džolić

Izviđač je ostao bez srednjeg vanjskog i najboljeg igrača Ivana Pavlovića, no nema zime. I za njega u Ljubuškom imaju zamjenu.

"Poznato je da je Ivano Pavlović otišao u Zagreb. Kada je riječ o nasljedniku na njegovoj poziciji, doveli smo Amera Šahinovića iz Hercegovine, odnosno iz Nevesinja. No, ono što je također jako bitno je da nam se vraća i Milan Vukšić koji je prošlu sezonu propustio zbog ozljede. On je malo drugačiji tip igrača od Pavlovića, no jednako dobar i kvalitetan i nadam se da će ga dostojno zamijeniti".

Milan Vukšić

Milan Vukšić u prodoru

Korekcija ima i na drugim pozicijama.

"Stigao nam je desni bek Kerim Semić iz Vogošće kao zamjena za Kovača koji nas je napustio. U kombinaciji s Odakom, s njim bi trebali dobiti jako puno u napadu, ali i u obrani. Kada je riječ o desnom krilu, Đedilović nam se ozlijedio, pa smo doveli Kristijana Katića iz Žepča. Također, valja istaknuti kako nam je iz Bosanske Dubice stigao talentirani Danijel Stilović, srednji i lijevi vanjski napadač.

Tolićeva specijalnost su vratari. Tu promjena neće biti. Mrežu će i u ovoj sezoni braniti: Haris Suljević, Aldin Alihodžić i Marko Čuljak. Tolić je uvjeren kako će u ovoj sezoni oni biti na još većoj razini.

Haris Suljević

"Tu ostaje sve kao i u prošloj sezoni. Suljević je trebao ići u inozemstvo, ali je odlučio kako će još jednu sezonu ostati s nama. Imamo godinu dana iskusnije vratare i mislim da će to biti još puno bolje s njihove strane i da će oni itekako pridonijeti u borbi za novu titulu prvaka.

Osim Pavlovića, i drugi igrači Izviđača su traženi.

"Naravno, to je tako godinama. Konkretno, sada imamo jako puno upita za Diana Ćešku, ali i on s nama ostaje ove sezone, pa ćemo vidjeti za iduću u kojem će se smjeru razvijati njegova karijera".

Diano Ćeško

Diano Ćeško

Možda kojeg prvotimca ove sezone iznjedri i omladinska škola.

"Ima ih dosta koji treniraju s prvom ekipom. Sve je na njima hoće li se izboriti za svoju poziciju".

Skaute čeka težak ispit u kvalifikacijama za Europa ligu. Izviđač igrati kvalifikacijsku utakmicu za ulazak u grupno natjecanje EHF European league, protiv češke momčadi HCB Karviná. Pobjednik iz tog duela ide u grupnu fazu natjecanja u kojoj su ždrijebom u Beču raspoređeni prošlogodišnji pobjednik ovog natjecanja momčad Flensburg, mađarska momčad MOL Tatabánya Kézilabda Club i hrvatski predstavnik RK Sesvete

"Bit će jako teško proći Čehe, no ukoliko nam ti pođe za rukom smatram da bi mogli nešto više napraviti u skupini u odnosu na prošlu godinu, jer je onda dosta izjednačenija. Tu su Sesvete kojima možemo dobro parirati, ali i mađarska Tatabanya s kojom možemo igrati. Ukoliko ne prođemo u skupinu, ostaje nam EHF Europa Cup".

U domaćim natjecanjima ciljevi su jasni.

"Uvijek je cilj dupla kruna. Pritiska nemamo, ali u svakoj utakmici ćemo dati sve od sebe i ja se nadam da će to biti dovoljno za duplu krunu", zaključio je Milan Tolić za naš portal.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.