OSVETA ZA WIMBLEDON Đoković pobijedio Alcaraza i uzeo jedino odličje koje mu je nedostajalo - olimpijsko zlato

Đoković

Najbolji srbijanski tenisač Novak Đoković novi je olimpijski šampion. Đoković je u finalu teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu pobijedio Carlosa Alcaraza s 2:0 i osvojio jedino odličje koje mu je nedostajalo u bogatoj karijeri – olimpijsko zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo fantastičan meč, pravo finale. Zanimljivo da nismo vidjeli nijedan break, iako je bilo mnogo break lopti. Oba seta riješena su u tie-breaku u kojima je Đoković opravdao svoj nadimak „Tajbrejković“.

Odmah je Đoković napao Alkaraza i već na startu imao break loptu koju je Španjolac uspio spasiti. U narednom gemu je imao tri prilike da mu napravi break, ali Alcaraz je ponovo odolio pritisku.

Pri rezultatu 2:2 Alcaraz je napao Đokovića, imao je tri break lopte, ali se srbijanski as uspio izvući iz teške pozicije. Kod 4:4 smo vidjeli maratonski gem koji je uspio osvojiti Đoković iako je Alcaraz imao čak pet break lopti. Prvi set se riješio u tie-breaku, a ključni trenutak bio je kod 3:3 kada je Đoković napravio mini break.

I u drugom setu slična situacija, nije bilo breakova, a u tie-breaku je Đoković demonstrirao svu snagu i srušio Alkaraza. Ovako mu se revanširao za poraz na Wimbledonu (0:3).

Inače, ovo je bio dvoboj najstarijeg i najmlađeg finalista olimpijskog turnira ikada.