VRATIO SE POBJEDOM Marin Čilić vratio se na teniske terene i odmah porazio Španjolca

Marin Čilić

Nakon više od pola godine pauze zbog nove ozljede, tenisu se napokon uspješno vratio Marin Čilić. Nekoć najbolji hrvatski tenisač zaigrao je na Challengeru na Mallorci te je startao pobjedom, a odmah si je i dogovorio dvoboj protiv drugog hrvatskog predstavnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je za prvog suparnika imao Španjolca Alberta Barrosa Camposa. Iako je Campos zbog Marinove pauze danas bolje rangiran na ATP listi, jasno je da 346. igrač svijeta nije netko tko bi se trebao nositi s Čilićem pa je ovaj sve riješio u dva seta.

Sat i pol trajao je meč koji je Čilić dobio s dvaput po 6-4 nakon što je u oba seta prvi oduzimao suparnikov servis. Bila je ovo i prva natjecateljska pobjeda od siječnja 2023. za Čilića koji je danas na tek 1082. mjestu ATP ljestvice.

Prošao je tako Marin u osminu finala gdje ga čeka drugi Hrvat. Duje Ajduković postavljen je kao peti nositelj turnira, a u prvom kolu je također s 2-0 svladao Martina Landalucea.

Nesumnjivo će to biti mnogo jači test za Marina koji dvije pobjede nije poveo još od listopada 2022. i turnira u Tel Avivu, nakon čega je i krenula kalvarija s ozljedama…