MNK HERCEGOVINA Osvojili duplu krunu i igrali Ligu prvaka, a sada su ostali bez dva ključna čovjeka

Marin Ćorluka MNK Hercegovina
MNK Hercegovina

Iza MNK Hercegovina je fantastična sezona. Klub koji je osnovan 2019. godine u kratkom razdoblju ostvario je velike uspjehe. Momčad s Pecare se ove godine okitila s duplom krunom. Igrači, sada već bivšeg trenera, Marina Ćorluke osvojili su naslov prvaka, ali i Kup Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao šlag na tortu stigli su i nastupi u Ligi prvaka gdje se Hercegovina predstavila na najbolji mogući način. Iako nije izborila ulazak među 32 najbolje ekipe Europe, u svojoj skupini koja se igrala u Moldaviji Hercegovina je upisala dvije pobjede, protiv FC Clic Chisinau i  Maccabi Netanya Futsal, dok ih je poraz protiv prvaka Gruzije NV Georgians koštao neprolaska. No, za prvi put odlično predstavljanje hercegovačkog premijerligaša.

Zanimljivo, uoči samih nastupa u Ligi prvaka klub je napustio jedan od utemeljitelja kluba Marin Ćorluka i to nakon toliko željene titule. Bilo je to iznenađenje za brojne.

"Dragi prijatelji i navijači, želimo vas obavijestiti da smo donijeli tešku odluku o sporazumnom raskidu ugovora s našim trenerom Marinom Ćorlukom. Marin je s nama započeo ovaj projekt 2019. godine s velikom vizijom i predanošću. Iako prve sezone nismo ušli u Premijer ligu zbog pravila NSBiH da se prve sezone nakon osnivanja kluba ne može ući u viši rang, pod njegovim vodstvom uspjeli smo se plasirati u Premijer ligu već sljedeće sezone.

Marin Ćorluka

Njegovo stručno vođenje dovelo je da naš klub igra već treću uspješnu sezonu u Premijer ligi i u svakoj smo izborili doigravanje za prvaka BiH. Kao kruna svega, u zadnjoj sezoni osvojili smo prvenstvo i Kup BiH, te time izborili nastup u Ligi prvaka što su povijesni uspjesi za našu ekipu, naš grad kao i cijelu Hercegovinu.

Nakon sporazumnog raskida, Marin ostaje u klubu u novoj ulozi, jer zbog previše životnih obaveza trenutno nije u mogućnosti voditi klub na najbolji mogući način i potpuno se posvetiti tome. Želimo izraziti duboku zahvalnost Marinu Ćorluki za sav trud, rad i uspjehe koje je postigao s našim timom. Njegov doprinos ostat će zauvijek zapamćen i cijenjen", poručili su iz MNK Hercegovina.

No, o novoj ulozi Marina Ćorluke u klubu naknadno nije bilo informacija.

S druge strane nakon Lige prvaka uslijedilo je novo iznenađenje. Klub je prije dva dana napustio i sportski direktor Stanko Ivanković. Kako su priopćili s Pecare Ivanković je klub napustio zbog neslaganja u vođenju momčadi, odnosno kluba.

Marin Ćorluka MNK Hercegovina

“Žao nam je što moramo obavijestiti sve članove, navijače i simpatizere MNK Hercegovina da Stanko Ivanković Stankan više nije dio našeg kluba. Od srijede, Stanko više nije na bilo kojoj funkciji u Malonogometnom klubu Hercegovina. Stanko je bio ključna figura u vođenju kluba od njegovih početaka, podigao je klub na sam vrh futsala Bosne i Hercegovine i osigurao nam dvostruku krunu. Nakon nedavne ostavke trenera, Stanko je odlučio povući se iz kluba zbog neslaganja u vođenju.
Želimo se iskreno zahvaliti Stankanu za sve godine predanog rada i truda koje je uložio u MNK Hercegovina. Njegova strast i posvećenost klubu nisu prošli nezapaženo i značajno su doprinijeli našim uspjesima. Stanko, hvala ti što si sve ove godine davao 100% za klub koji si volio svim srcem. Želimo ti puno sreće i uspjeha u budućim izazovima", priopćeno je.

MNK Hercegovina, Mile Zelenika

Klub s Pecare tako je u kratkom razdoblju ostao bez dva ključna čovjeka. Na predsjedniku Ivanu Zeljki je sada da pronađe nova rješenja na ovim itekako važnim funkcijama ukoliko želi da i iduće sezone Hercegovina bude jednako uspješna.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.