FOTO  Livnjak s njemačkom adresom postavlja nove rekorde u Ironman svijetu

Adi Musli
Sportograf.com

Adi Musli, poznati triatlonac iz Bosne i Hercegovine, otkriva kako je ljubav prema sportu i izazovima oblikovala njegov put ka postajanju Ironmanom. U razgovoru za naš portal, Adi dijeli svoja iskustva, uspjehe i planove za budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strast i motivacija

"Moje putovanje počelo je s ljubavlju prema sportu i izazovima, posebno u nogometu i triatlonu. Započeo sam s nogometom, no kako je prošlo vrijeme, prešao sam na triatlon i zaljubio se u njega," priča Adi za Hercegovina.info. "Triatlon sam otkrio prije korone, a kad sam vidio distancu Ironmana, znao sam da je to ono što tražim. Odbacio sam nogomet i posvetio se triatlonu."

Prvi koraci

"Sve je počelo spontano i brzo, bez previše discipline, ali s velikim entuzijazmom. Nakon što sam odlučio ozbiljno se posvetiti triatlonu, počeo sam trenirati samostalno i proučavati sve o sportu. Kasnije sam shvatio da mi je potreban trener kako bih uspješno završio Ironman," objašnjava Adi. "Kroz tri godine treniranja, s podrškom trenera, uspio sam odraditi svoj prvi Ironman vrlo uspješno."

Adi Musli
Foto: Sportograf.com


Podrška i izazovi

Adi naglašava kako je njegova obitelj ključna u njegovom uspjehu. "Iako radim puno radno vrijeme uspješno stižem trenirati jer moja supruga Daria je zatvorila "rupe" koje sam ja kao muž bio dužan zatvorit, ona je moj oslonac i najzaslužnija za sve, ja samo radim i treniram ona radi sve ostalo. Bez njene podrške, ne bih mogao postići ovakve rezultate."

Inspiracija i mentalna snaga

Muslija inspiriraju izazov i osjećaj prevladavanja vlastitih granica. Iako podrška obitelji igra ključnu ulogu, naglašava da su unutarnja snaga i odlučnost najvažniji. "Najljepši trenutak je osjećaj nakon uspješno završenog Ironmana, iako se taj osjećaj teško opisuje riječima", s ponosom ističe ovaj mladi Ironman. 

Adi Musli
Foto: Privatni album


Planovi za budućnost

Prije par dana Adi je uspješno završio još jedan Ironman rezultatom od 9 sati i 55 minuta, kojim se mogu pohvaliti samo jedna do dvije osobe u Bosni i Hercegovini.

„Ogroman je uspjeh ići na ovako teškom Ironmanu ispod 10 sati. Želim raditi na sebi još više i lagano se pripremati za iduću godinu, vjerojatno Hamburg, koji je brza staza, a ako sve bude u redu mogao bih napraviti još jedan veliki rezultat“, zaključio je Adi.

Adi Musli
Foto: Sportograf.com


Adi Musli svojim primjerom pokazuje kako strast, disciplina i podrška obitelji mogu biti ključni faktori u postizanju vrhunskih sportskih uspjeha.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.