LEGENDA Rafael Nadal objavio kraj teniske karijere

tenis, Rafael Nadal, doping, doping test, ATP Toronto, Marin Čilić, Rafael Nadal, Rafael Nadal, ATP, finale, Španjolska, tenis, Davis cup, Madrid, nadal

Jedan od najboljih tenisača svih vremena, Španjolac Rafael Nadal, objavio je kraj igračke karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal se pratiteljima objavio putem video poruke, a istaknuo je kako će natjecanje na Davis Cupu za njega biti posljednje u karijeri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

38-godišnji Španjolac će posljednji put nastupiti na Davis Cupu za selekciju Španjolske, a taj turnir bit će ujedno i njegov posljednji u karijeri.

Jedan od najuspješnijih tenisača u povijesti posljednjih godina veliku bitku borio je van terena s ozljedama, imao je veliku želju, u nekoliko navrata se vraćao na teren, ali se ispostavilo kako su ozljede, nažalost, izašle kao pobjednik.

“Želim reći da se povlačim iz profesionalnog tenisa. Moram prihvatiti da su posljednje godine bile jako teške, osobito posljednje dvije. Mislim da nisam mogao igrati bez ograničenja. To me i navelo na ovu odluku”, rekao je Nadal u emotivnoj poruci.

Sjajni Španjolac je tijekom karijere osvojio čak 22 Grand slam titule. U 14 navrata slavio je na Roland Garrosu, gdje je apsolutni rekorder. Četiri puta podigao je trofej namijenjen osvajaču US Opena, a po dvije titule dodao je na Australian Openu i na Wimbledonu.

Osvojio je i zlato na Olimpijskim igrama 2008. godine održanim u Pekingu.

Nadal meč s Davis Cup reprezentacijom Španjolske igra od 19. do 24. studenog u Malagi, nakon čega će i zvanično reket okačiti “o klin”.