GORAN MELHER 'Nekima su seoske olimpijade i turniri važniji od reprezentacije'

Goran Melher
NS BiH

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Zenici odakle u utorak kreće put Maroka gdje će odigrati dva prijateljska susreta s jednom od reprezentacija koje se nalaze u samom vrhu svjetskog futsala. Pod vodstvom novog stručnog stožera na čijem čelu se nalazi Goran Melher, ova dva susreta predstavljaju nastavak niza okupljanja selekcije BiH, koja je imala više od godinu dana stanke u reprezentativnim akcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za Futsal Balkan Melher je između ostalog istaknuo kako na put ne vodi sve igrače koje je planirao. 

"Iskreno ja pred svako okupljanje imam nekih 20 imena koje planiram pozvati, znate i sami da mi živimo na Balkanu i da naši igrači više vole igrati seoske olimpijade nego nastupati za reprezentaciju . Naravno da je bilo otkaza , bilo je nekih opravdanih otkaza zbog ozljeda (Brkanić) koji je jedini poslao nalaze i dogovorili smo se da preskoči ovo okupljanje, Srđan Ivanković i njegov klub su me zamolili zbog početka priprema da ga preskočim, iz MNK Hercegovine su me zamolili da oslobodim neke njihove igraće koji vuku ozljede. No, bilo je i igrača koji su izmislili kojekakve razloge, a stvarni razlozi su turniri. Dogovorio sam se s odgovornim ljudima u Savezu i direktorom da ćemo podvući crtu i da se takve stvari više neće događati, jer takvim igračima nije mjesto u reprezentaciji. Ja iskreno nikog neću moliti, ti igrači su sami sebe prekrižili. Siguran sam u ovih 12 igrača koji su jedva dočekali poziv i odrekli se turnira, neki uzeli odmor da bi išli i to svi moramo cijenit", kazao je Melher.

Popis igrača za koje se odlučio Goran Melher za utakmice protiv Maroka:

Darko Milanović (MNK Bubamara), Dino Čizmić (FC Sloboda Kompred), Marijo Aladžić (FC Mostar SG), Davor Arnautović (KMF Radnik MD Shop), Josip Sesar (HMNK Vrgorac), Amir Baručija (FC Mostar SG), Josip Bilić (GFC Sarajevo), Miloš Radujković (KMF Loznica), Amar Šišić (MNK Neimari Salines), Adnan Kalajdžić (FC Mostar SG), Sejad Ibrišimović (MNK Bubamara), Bilal Jelić (FC Mostar SG).

Futsaleri putuju u Casablancu (Maroko) 23. srpnja, a utakmice su na rasporedu:

Maroko – Bosna i Hercegovina (Rabat, Maroko) 25.07. u 19:00 sati

Bosna i Hercegovina – Maroko (Rabat, Maroko) 27.07. u 19:00 sati