OLIMPIJSKE IGRE Hercegovina ima svoje predstavnike u rukometu, odbojci, judo-u i plivanju

Lana Pudar

Na Olimpijskim igrama u Parizu Bosna i Hercegovina će imati svojih svega pet predstavnika. Najmanje je to od svih zemalja iz okruženja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše predstavnika će imati Srbija, njih 112, zatim Slovenija koju će predstavljati 90 sportaša, dok će Hrvatska imati 73 olimpijca. Kada su u pitanju sportaši iz Crne Gore njih će na prvenstvu biti 19. Kosovo će imati svojih 9 predstavnika, Albanija 8, dok će se 7 sportaša natjecati pod zastavom Sjeverne Makedonije.

Kada je riječ o Bosni i Hercegovini svakako je najzvučnije ime mlade mostarske plivačice Lane Pudar od koje se očekuje i najviše.

Uz Lanu u olimpijskom timu Bosne i Hercegovine bit će još jedan plivač, a riječ je o Jovanu Lekiću kojemu su ovo prve Olimpijske igre i koji će plivati na 400 metara slobodno.

Jovan Lekić

Svoje medalje u Parizu tražit će i dvije judašice Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić.

Larisa Cerić

Cerić će se natjecati u kategoriji do 78, a Samardžić do 70 kilograma.

Aleksandra Samardžić

Peti predstavnik Bosne i Hercegovine bit će atletičar Mesud Pezer koji će do medalje pokušati preko bacanja kugle.

Mesud Pezer

Hercegovina jako dobro zastupljena

Od pet spomenutih olimpijaca njih dvoje, odnosno dvije su iz Hercegovine. Naravno, riječ je o Lani Pudar i Aleksandri Samardžić koja je danas ispraćena na Olimpijske igre iz svojih Berkovića.

Matej Mandić

No, osim njih još će nekoliko Hercegovaca imati čast nastupanja na Olimpijskim igrama. 

Tijana Bošković

Tako će boje rukometne reprezentacije Hrvatske braniti Ljubušaci Matej Mandić i Josip Šarac, dok će primjerice Trebinjka Tijana Bošković u Pariz kao reprezentativka ženske odbojkaške reprezentacije Srbije.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.