OGLASILA SE LANA PUDAR IZ ANTALIJE 'Cilj mi je predstaviti BiH na najbolji način, ovaj put idem iskusnija'

Lana Pudar
Screenshot

Najbolja bosanskohercegovačka sportašica Lana Pudar danas nije bila u mogućnosti nazočiti konferenciji za medije olimpijskog tima Bosne i Hercegovine, pa se zbog toga naknadno javila i obratila javnosti. Pudar se pred odlazak u Pariz nalazi na završnim pripremama u Antaliji, odakle je pozdravila sve Bosance i Hercegovce i zahvalila im se na podršci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim reći da mi je zaista žao što danas nisam mogla nazočiti konferenciji za medije. Nalazim se u Antaliji kako bih se što bolje pripremila za predstojeći nastup na Olimpijskim igrama. Mnogo se radujem odlasku u Pariz i velika mi je čast što ću drugi put biti u prilici naći se na istom mjestu zajedno s najboljim sportašima svijeta. Ovaj put idem nešto iskusnija, spremnija i s većim ambicijama," rekla je Pudar u snimci koju je objavio Olimpijski komitet BiH.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Hvala Olimpijskom komitetu na kontinuiranoj podršci te mojim sponzorima koji mi pomažu da se pripremim na najbolji način, kao i svim ljudima koji me podržavaju. Zaista ću dati sve od sebe da svoju zemlju predstavim na najbolji način te da s cijelim timom obradujemo BiH i ljude koji nas podržavaju. Veliki pozdrav iz Antalije," dodala je Pudar.

Pudar je sportašica od koje javnost u Bosni i Hercegovini očekuje najviše od pet naših predstavnika na Olimpijskim igrama, prenosi Klix.ba.

Osamnaestogodišnja Mostarka nedavno je potvrdila dobru formu na Europskom prvenstvu u Beogradu, gdje je bila srebrna u utrci na 200 metara leptir.

Olimpijske igre počinju 26. srpnja u Parizu, a osim Pudar, BiH će predstavljati i Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić u judu, Mesud Pezer u bacanju kugle te Jovan Lekić u plivanju.