NOVI TRENER MNK HERCEGOVINA Blago Gašpar preuzeo suigrače, otkrio nam je prvo pojačanje, ali i kada se vraća na teren

Blago Gašpar
MNK Hercegovina

MNK Hercegovina u prošloj sezoni ostvarila je povijesne uspjehe. Samo pet godina nakon osnutka, klub s Pecare je osvojio dvostruku krunu i izborio Ligu prvaka. No, unatoč tome navijače Hercegovine iznenadila je vijest kako je dosadašnji trener Marin Ćorluka napustio klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da pripreme uskoro kreću, na Pecari su morali brzo reagirati, pa je klupu preuzeo njihov ozlijeđeni igrač Blago Gašpar.

"Njegov odlazak nas je sve uistinu iznenadio. Profesor Ćorluka je od prvog dana uključen u rad kluba i uvelike je doprinio ovim rezultatima. Klub danas ne bi bio tu gdje jest da nije njega. Bit će ga jako teško nadomjestiti, no klub jednostavno mora pronaći način kako funkcionirati dalje. Nema puno vremena do početka nove sezone, pa je samim time jako teško pronaći slobodnog i kvalitetnog trenera. Dok se ne pronađe dugoročno rješenje, uprava je odlučila da ja preuzmem tu ulogu", kaže Gašpar za Hercegovina.info.

Marin Ćorluka

Iskustva ima, imao je priliku raditi s dobrim trenerima.

"Puno sam učio, zapisivao i upijao od njih, jer sam pretpostavljao kako može doći dan kada ću postati trener. Mišljenja sam kako sam spreman preuzeti ovaj teret. Vjerujem u sebe, svoje znanje i svoj rad, a na kraju vjerujem u sve momke u klubu koji su prije svega kvalitetni ljudi. Svi su mi pružili podršku i ja im se ovim putem zahvaljujem. Siguran sam da ćemo kvalitetno raditi, a hoće li nas rezultat pomaziti to ne mogu reći.  Želja mi je da klub što prije pronađe trajno rješenje kako bi se i ja mogao posvetiti oporavku. No, dok toga ne dođe smatram kako mogu iznijeti sve što uloga trenera donosi i kako možemo napraviti velike stvari".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sada je pred njim težak zatadak. Svoje suigrače mora povesti u pripreme za Ligu prvaka.

"Očekivanja su velika. Svima je cilj proći grupu i plasirati se među 32 najbolje ekipe u Europi. To neće biti niti malo lako jer samo pobjednik turnira u Moldaviji prolazi dalje. Igramo s prvacima Moldavije, Gruzije i Izraela. Pokušat ću u ovom razdoblju prikupiti što više informacija kako bi se što bolje pripremili. Po meni je uz nas najkvalitetniji prvak Gruzije, dok Moldavci imaju svoju prednost. Igrajući za Novo Vrijeme iz Makarske igrao sam Ligu prvaka, pa s te strane imam nekog iskustva koje mogu prenijeti momcima. Igrati tri utakmice u četiri dana nije lako. Bit će potrebna kvalitetna fizička i mentalna sprema. Vjerujem kako kvalitetnim pripremama i radom možemo doći do razine za prolazak skupine."

MNK Novo Vrijeme-Apfel,Luka Suton,Kristijan Dugandžić,Blago Gašpar,Marin Sesar

Kada je riječ o igračkom kadru, Gašpar kaže da neće biti puno promjena.

"Velikih promjena nema. Klub ne želi puno mijenjati i tako pokvariti kemiju od prošle sezone. Ono što je sigurno, klub je napustio Dario Penava, a naše prvo pojačanje je vrata Marko Vučić iz MNK Brotnjo i za kojeg vjerujem kako će puno pomoći ekipi. Klub je trenutno u pregovorima s nekim igračima i vjerujem da će se to finalizirati do kraja tjedna te kako ćemo do ponedjeljka imati finaliziran kadar".

Oporavak od operacije i teške ozljede teče bolje od očekivanog. Nada se kako bi na teren mogao već krajem ove natjecateljske sezone.

"Proces rehabilitacije prolazi jako dobro. U početku je bilo teško prihvatiti sve što se događa. Odlazak na operaciju nije bilo niti malo lagan. Operirao me dr. Saša Janković liječnik nogometne reprezentacije Hrvatske, pa mi je bilo malo lakše s te strane prihvatiti operaciju. Hvala Bogu sve je prošlo u najboljem redu. Pred mene je sa svojim fizioterapeutima stavio određene ciljeve koje moram ispuniti. Također svakodnevno radim s fizioterapeutom Tomom Sesarom. Bude i teških dana kada shvatite koliko je ozljeda  teška. No, mogu biti zadovoljan, ostavio sam štake. Motiviran sam i željan vratiti se što prije na teren. To je jako teško precizirati. Rehabilitacija u prosjeku traje nekih šest mjeseci. Nakon toga slijede dijagnostički testovi. Stvar je individualna, netko se vrati za šest, netko za osam, a netko za dvanaest mjeseci. Moj cilj je da se vratim do play-offa iduće sezone kako bi mogao svojim suigračima".

MNK Hercegovina

Nada se kako će i iduća sezona biti jednako uspješna, ali i znatno teža.

"Jako je teško doći na vrh, a još teže ostati na njemu. U novoj sezoni će svi biti motiviraniji protiv nas i gledat će nas na drugačiji način. Morat ćemo stoga pojačati rad. Neće biti lako, ali došli smo do toga da imamo pobjednički mentalitet i to trebamo iskoristiti. Vjerujem kako ćemo u idućoj sezoni gledati MNK Hercegovinu koja igra moderan futsal i koja je mamac za gledatelje, te ćemo se ponovno boriti za najviše ciljeve".

Za kraj Gašpar nam je nešto rekao i o svojim trenerskim ambicijama nakon završetka igračke karijere.

"U samim svojim igračkim počecima sam shvatio koliko volim ovaj sport i odmah postao siguran da ću u njemu ostati i nakon igračke karijere. Hoću li biti trener, to ne mogu znati. No, želja mi je proći školovanje kako bi ishodio sve trenerske licence. Prije svega mi je želja ostvariti još uspjeha u igračkoj karijeri, pa ću nakon toga razmišljati. Rad s djecom me privlači, pa ukoliko ne uspijem biti trener neke seniorske ekipe, onda ću sigurno biti u omladinskim selekcijama", zaključio je Blago Gašpar za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.