ZVIJEZDA OD 70 MILIJUNA EURA 'Ne idem u teretanu. To je za one što ne znaju s loptom'

Bernardo Silva

Bernardo SIlva (30), ofenzivni vezni nogometaš Manchester Cityja i Portugala, sa sunarodnjakom Rubenom Diasom (27) dao je intervju za Sky Sports. Među ostalim, Silva je odgovorio na pitanje zašto ne ide u teretanu. "Ne idem u teretanu, to je za one koji ne znaju igrati s loptom", odgovorio je Silva, a voditelj i Dias su se glasno počeli smijati, što možete vidjeti u priloženom videu koji je na X-u sakupio više od 300 tisuća pregleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Silva je poznat upravo po svojoj nogometnoj tehnici. Karijera mu je počela u Benfici, gdje je prošao sve mlađe uzraste te odigrao 38 utakmica za B momčad i svega tri za prvu momčad. Prema podacima Transfermarkta, Monaco ga je kao 20-godišnjaka doveo na posudbu, a pola godine kasnije otkupio za 15.75 milijuna eura.

Bio je dio sjajne generacije francuskog kluba s Kylianom Mbappeom, Radamelom Falcaom, Fabinhom i hrvatskim golmanom Danijelom Subašićem. Godine 2017. osvojili su francusko prvenstvo i igrali polufinale Lige prvaka, gdje su ispali od Juventusa.

Manchester City ga je platio 50 milijuna eura

Silva je upravo te godine napravio transfer života. Manchester City platio ga je 50 milijuna eura i sada je godinama jedan od najdražih i najboljih igrača trenera Pepa Guardiole. Sa Cityjem je osvojio 17 trofeja, odigrao 359 utakmica, zabio 67 pogodaka i asistirao za njih 68. 

Ugovor s mančesterskim klubom vrijedi mu još dvije godine. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 70 milijuna eura, a najveća procijenjena vrijednost na toj stranici bila mu je 100 milijuna eura. U dresu portugalske reprezentacije sakupio je 93 nastupa i 12 golova te je s njom osvojio Ligu nacija 2019. godine.