FOTO  Zrinjski i Borac podijelili bodove pod Bijelim brijegom, za goste pogodio debitant

Zrinjski Borac

U derbiju kola zmeđu Zrinjskog i Borca, klubova koji su osvojili dva zadnja prvenstva, odigranoj večeras u Mostaru, domaći i gosti su podijelili bodove rezultatom 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrinjski je poveo sredinom prvog poluvremena, dok je Borac uspio izjednačiti pred sam kraj utakmice, zahvaljujući sjajnoj reakciji Đorđa Despotovića.

Zrinjski Borac

Prvo poluvrijeme - greška Karoline i vodstvo Zrinjskog

Utakmica je započela bez većih uzbuđenja, a prva prilika viđena je tek u 13. minuti kada su gosti iz Banjaluke stvorili gužvu u kaznenom prostoru Zrinjskog, ali je Marić pravovremeno intervenirao. Nekoliko minuta kasnije, Borac je tražio jedanaesterac nakon što je Grahovac pao u šesnaestercu, no sudac Peljto, nakon VAR provjere, nije dosudio prekršaj.

Zrinjski Borac

Plemići su poveli u 28. minuti, kada je Karolina napravio veliku pogrešku, što je iskoristio Ćorluka i doveo domaće u vodstvo. Do kraja poluvremena Borac je zaradio dva žuta kartona, a domaćini su na odmor otišli s minimalnom prednošću.

Drugo poluvrijeme - Zrinjski brani prednost, Borac izjednačava

Drugi dio utakmice počeo je konkretnijim napadima Zrinjskog, no Borac je ubrzo preuzeo inicijativu. Prilika za goste stigla je u 68. minuti kada je Ogrinec, koji je tek ušao u igru, imao šansu nakon kornera, ali je bio neprecizan.

Pred kraj utakmice, trener Borca Mladen Žižović pogodio je sa izmjenama. U 86. minuti, nakon asistencije Ogrinca, Đorđe Despotović je postigao izjednačujući pogodak na svom debiju za Borac. Bila je to akcija trojice igrača koji su ušli s klupe, što je dalo novi impuls gostujućoj ekipi.

Zrinjski Borac

Na samom kraju utakmice, uslijedilo je naguravanje između igrača, nakon čega je Tičinović zaradio žuti karton.

U 95. drama, Čamber sa tri metra neometan puca pored gola i propušta priliku za veliku pobjedu Zrinjskog. Žalit će Čamber za ovom prilikom.

Zrinjski je propustio priliku da osvoji sva tri boda pred domaćom publikom, dok se Borac pokazao borbenim i na kraju zasluženo stigao do boda.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.