VIDEO  Željezničar u sudačkoj nadoknadi srušio Radnik

Željezničar Radnik Hiroš
fkz.ba

U 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, Željezničar je na domaćem terenu pobijedio Radnik rezultatom 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željezničar je od početka krenuo agresivno, s nekoliko prilika u prvih 20 minuta. Krpić je glavom poslao loptu preko gola, dok je Šabićev udarac blokiran. Najbliži pogotku bio je Al Jaber u 27. minuti, prvo volejom koji je Josipović blokirao, a zatim pokušajem škaricama, no lopta je otišla iznad gola.

Radnik je u 29. minuti odgovorio brzom kontrom, Pantelić je pogodio stativu. Pred kraj poluvremena, Al Jaber i Boljević su imali dobre prilike, ali su njihovi udarci završili van okvira gola. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 0:0.

Sadržaj se učitava...

Nastavak utakmice donio je još intenzivniju igru. U 47. minuti, Boljević je opasno zaprijetio, no Samurović je bio na mjestu. Šabić i Pantelić također su pokušavali, ali bez uspjeha. Al Jaber je u 57. minuti glavom pucao pored gola, a Dangubić i Krpić su u 61. i 65. minuti imali prilike, ali nisu uspjeli zatresti mrežu.

Najuzbudljiviji trenutci dogodili su se u sudačkoj nadoknadi. U 93. minuti, Aleksandar Boljević iskoristio je pogrešku obrane Radnika i preciznim udarcem donio vodstvo Željezničaru. Dvije minute kasnije, nakon što je golman Radnika srušio Cvetanoskog, sudac je dosudio kazneni udarac, a Boljević je ponovno bio precizan za konačnih 2:0.

Standings provided by Sofascore