ZELENO SVJETLO Od sljedeće sezone koristit će se VAR na utakmicama u BiH

VAR u BiH
Facebook/Vico Zeljković

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Vico Zeljković, obavijestio je javnost kako je Savez dobio zeleno svjetlo od FIFA-e za primjenu VAR tehnologije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je istaknuo, završen je i posljednji korak u procesu implementacije VAR sustava u utakmicama WWin lige od sljedeće sezone.

''Predstavnici FIFA-e Baveshan Murgen (viši FIFA strateški menadžer za nogometnu tehnologiju) i Michael Bailey (FIFA VAR Project Manager) dali su zeleno svjetlo za korištenje VAR sustava u najkvalitetnijoj domaćoj konkurenciji. Ovo je konačna procjena zasnovana na dvodnevnom boravku u Sarajevu, gdje su detaljno ocijenili cijeli proces iz perspektive vrlo zahtjevnih kriterija koje je propisala svjetska "kuća nogometa", kazao je Zeljković.

Ističe kako ni na trenutak nije posumnjao da ćemo dobiti "zeleno svjetlo" za korištenje VAR-a.

''Znam koliko smo uložili truda, rada, vremena i resursa od početka, prije nekoliko mjeseci. Ovo je rezultat velikog angažmana svih ljudi koji su bili uključeni u ovaj proces, te im zahvaljujem i čestitam. VAR sustav u suđenju bavi se ispravljanjem čistih i očiglednih grešaka u odlučivanju od strane sudaca na terenu, te sam uvjeren da ćemo ovim sustavom podići razinu domaćeg natjecanja na još višu razinu, te ga učiniti kvalitetnijim i pravednijim za sve ekipe'', nada se Zeljković.

''Nakon izgradnje terena s hibridnom površinom, ovo je još jedan veliki kapitalni projekt koji smo uspješno završili, a koji sam obećao na početku mandata. Danas naše klupsko natjecanje najviše kvalitete ima potpuno drugačiji izgled, gdje publika ima mogućnost pratiti sve utakmice pored malih ekrana, na kvalitetnim terenima, a sada će se sudijske greške minimizirati uz pomoć VAR tehnologije'', zaključuje Vico Zeljković.