ZEKIĆ PRED AKTOBE 'Navijači će u jednom trenutku tražiti nešto za što mi trenutačno nismo sposobni'

Zoran Zekić FK Sarajevo

Nogometaši Sarajeva sutra na stadionu “Asim Ferhatović Hase” dočekuju ekipu kazahstanskog Aktobea, u revanš susretu prvog pretkola UEFA Konferencijske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarajevo će braniti prošlotjednu gostujuću pobjedu od 1:0 protiv predstavnika Kazahstana. Pobjedu “bordo“ timu u tom meču u posljednjim minutama susreta donio je Kyeremeh pogotkom sa oko 20 metara.  

Trener “Bordo” tima Zoran Zekić kazao je na današnjoj konferenciji za medije da očekuje od svojih igrača da u ovom meču poboljšaju neke aspekte igre, ali da nipošto ne smiju podcijeniti Aktobe. 

"Na kvalitetnoj smo razini, ukazali smo igračima na probleme, ali i na dobre stvari iz prvog meča. Očekujem da budemo još pametniji i hrabriji, te kvalitetniji u dodavanjima. Ne smijemo podcijeniti Aktobe, to je već formirana ekipa. Naši navijači nas trebaju nositi, ali to moramo koristiti na pametan način. Očekujem težak meč", kazao je Zoran Zekić. 

Ne smatra da je ekipa Sarajeva favorit protiv Aktobea, te upozorava da će protivnik igrati drugi meč s manje pritiska. Napomenuo je da je fizička sprema ekipe na zadovoljavajućem nivou, iako je u nekim fazama utakmice igračima Sarajeva nedostajalo brzine. 

"Sutra ćemo imati veliku podršku, ali navijači će u jednom trenutku zasigurno tražiti i nešto za što mi u ovom trenutku i nismo sposobni", kazao je hrvatski stručnjak.

Ukoliko Sarajevo eliminira kazahstanskog predstavnika, u drugom pretkolu Konferencijske lige će igrati protiv slovačkog Spartaka iz Trnave.

Susret Sarajevo – Aktobe igra se u četvrtak na stadionu “Asim Ferhatović Hase” s početkom u 21 sat.