VIDEO  ZEKIĆ BOLJI OD PRANJIĆA Sarajevu bodovi protiv GOŠK-a

Sarajevo GOŠK
GOŠK Gabela

Nogometaši Sarajeva su u susretu trećeg kola WWin lige Bosne i Hercegovine večeras na Koševu pobijedili Gošk iz Gabele sa 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarajevo je ubilježilo treću pobjedu u sezoni i s maksimalnim učinkom zauzima prvo mjesto na ljestvici, dok je Gošk ostao na začelju bez osvojenog boda.

Domaći nogometaši dominirali su većim dijelom utakmice, a u završnici prvog dijela došli su do prednosti od dva gola.

Sadržaj se učitava...

Gošk je od 30. minute igrao s igračem manje nakon što je Sipović dobio crveni karton koji mu je sudac Sivac pokazao nakon intervencije VAR-a.

Brojčanu prednost Sarajevo je iskoristilo u 41. minuti kada je Renan Oliveira dobro reagirao na odbijenu loptu nakon udarca Đorđevića i pospremio je u mrežu. Nekoliko minuta kasnije slična situacija, a ovaj put strijelac je bio Guliashvili koji je bio na pravom mjestu nakon što je golman Karić kratko odbio loptu nakon udarca Beganovića. 

U drugom poluvremenu Sarajevo je nastavilo s napadima i imalo nekoliko prilika preko Oliveire i Čatakovića, koji se uspio upisati u strijelce u 69. minuti kada je na ubačaj Unušića glavom poslao loptu u gol.

Dvije minute kasnije gosti su postigli utješni pogodak preko Lagumdžije, koji je iskoristio ubacivanje iz kornera Ikića i grešku golmana Rockova te pogodio za konačnih 3:1.

Standings provided by Sofascore