VIDEO  Velež potopio GOŠK u Gabeli

GOŠK Velež
FK Velež

U hercegovačkom dvoboju koji se večeras u u okviru 8. kola Premijer lige BiH odigrao u Gabeli, nogometaši Veleža uvjerljivo su pobijedili GOŠK rezultatom 0:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom cijelog susreta Rođeni su bili bolji protivnik i zasluženo odnijeli bodove za Mostar.

No, početak utakmice je pripao domaćima, barem kada su prilike u pitanju. Najprije je u 3. minuti pucao Gogić, a Hadžikić odlično spasio svoju mrežu. Dvije minute kasnije pokušao je i Šuta, no odlazi to malo pokraj vrata.

Mrežu domaćih načeo je Mlinarić u 11. minuti iz kaznenog udarca koji je dosuđen nakon provjere VAR snimke.

U 21. minuti Velež dolazi do drugog pogotka. Jevtović je pogodio, a pomoćni sudac pokazao da je zaleđe. No, i ovaj put se oglasila VAR soba i ispravila grešku sudaca na terenu.

Mogao je Velež odmah nakon toga i do trećeg pogotka, no domaći čiste udarac Mlinarića s gol linije.

No, zato Velež u 35. minuti Velež dolazi do novog pogotka. Nakon ubačaja Oreča, svoj drugi pogodak na utakmici postiže Mlinarić.

Sadržaj se učitava...

Pokušao je Gogić za domaće do kraja poluvremena, ali mreža Veleža ostala je netaknuta.

Početkom nastavka, u 49. minuti, Velež četvrti put trese mrežu GOŠK-a. Treći pogodak postigao je večeras odlični Mlinarić.

Nakon četvrtog pogotka Mostaraca utakmica je ušla u mirniju fazu, pa smo vidjeli tek po jedan udarac na obje strane, no rezultat se nije mijenjao i Velež je upisao tri boda. Prva je ovo pobjeda za trenera Irfana Buza na klupi Veleža.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.