VELEŽ I SARAJEVO TRAŽE PROLASKE Čanadi oprezan s dugim loptama tima iz Andore, Zekić biranim riječima o Aktobeu

FK Velež

Bh. predstavnici Velež i Sarajevo večeras igraju revanš utakmice prvog pretkola Konferencijske lige protiv Inter Escaldesa iz Andore i Aktobea iz Kazahstana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velež i Inter su u prvoj utakmici odigranoj na Grbavici odigrali 1:1 pa su Rođeni tako razočarali svoje navijače koji su očekivali sigurnu pobjedu protiv realno manje kvalitetnog rivala. Priliku za popravni imat će danas na Nacionalnom stadionu kada su postavljeni ponovo za blage favorite.

"Moramo biti veoma oprezni s njihovim dugim loptama. To nam je pravilo velike probleme. Mislim da će i u drugoj utakmici igrati s istom idejom i moramo nastojati da ih više uvedemo u igru, da ne dižu loptu. Sada znamo mnogo više jedni o drugima i naš jedini cilj je proći dalje. Želimo slaviti u Andori i tako ćemo se postaviti na samoj utakmici", poručio je Veležov trener Damir Čanadi.

Pobjednik ovog dvomeča će u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv grčkog AEK-a.

Sarajevo je prije sedam dana pokazalo zašto je kvalitetniji sastav od Aktobea pobjedom od 1:0 u Kazahstanu, iako su domaćini u tom meču bili favoriti, barem po kladionicama.

Navijači Bordo tima su prepoznali sjajan rezultat pa su razgrabili ulaznice za večerašnji revanš na Koševu. Klub je još sinoć objavio da je prodao više od 70 posto ulaznica koje su pustili u prodaju.

"Igrači trebaju ući u utakmicu s velikom vjerom i nošeni našim navijačima, ali da nas navijači nose na jedan pametan način, jer jednostavno ne smijemo podcijeniti Aktobe. Zaista se radi o dinamičnoj i dobroj ekipi koja je već formirana i u dobrom ritmu. Čeka nas dosta teška utakmica. Gledam ovu bogatu povijest Sarajeva i vidim da je bilo dosta europskih utakmica, s više ili manje uspjeha. Volio bih reći da smo favoriti, ali nismo", poručio je trener Sarajeva Zoran Zekić.

Pobjednik ovog dvomeča u drugom pretkolu igrat će protiv slovačkog Spartaka iz Trnave.