UMJESTO U MOSTARU PROTIV ZRINJSKOG Dinamo igra prijateljsku utakmicu s drugim protivnikom

Nenad Bjelica, Dinamo otkazao utakmicu sa Zrinjskim
GNK Dinamo

Umjesto u Mostaru, uz razočaranje brojnih Dinamovih navijača u BiH, Modri će prijateljsku utakmicu odigrati u Svetom Martinu.
Dinamo će u četvrtak u 15 sati u Svetom Martinu na Muri odigrati prijateljski meč protiv lokalnog četvrtoligaša (3.NL Sjever) Poleta. Nemaju dečki, koje s klupe vodi Žellimir Orehovec niti jedan poraz u prvih osam kola, prvi su na ljestvici s 20 bodova, a njihov je napadač Nino Patafta i najbolji strijelac lige s 14 pogodaka. S time da je u jednoj utakmici zabio čak sedam, piše Germanijak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polet je bio izbor Nenada Bjelice za ovu reprezentativnu stanku, premda je već odavno bila dogovorena utakmica protiv Zrinjskog u Mostaru. I Plava noć, za koju su ulaznice bile već razgrabljene.

Plava noć će se na kraju održati, trebali bi se tamo pojaviti i neki igrači Dinama, tako je barem najavljeno, no, jasno je da su brojni navijači Dinama u BiH razočarani ovakvim raspletom. Čekali su Dinamo Pod Bijelim Brijegom, nadali se vidjeti Modre u srazu s vrlo jakim Plemićima, trebala je to biti višednevna fešta uz Neretvu. No, Bjelica je došao i promijenio planove.

Naravno da će oni, koji su planirali doći na tu utakmicu i vidjeti ‘svoj’ Dinamo u Mostaru to teško prihvatiti, ali Bjelica je imao svoje razloge, koji su ipak shvaltjivi. Naime, Dinamov trener želio je ovu stanku iskoristiti za nekoliko jačih treninga, za dodatno upoznavanje momčadi, a situacija u kojoj je preuzeo maksimirsku klupu, nije bila bajna.

I nije Bjelica želio ništa prepustiti slučaju. Odlazak u Mostar iziskuje dulje putovanje, tamo bi igrači bili pod velikom ‘navalom’ navijača, što je sigurno svakome od njih drago. Ali, bi vjerojatno izgubili nekoliko treninga, a igrali bi ozbiljnu utakmicu s ozblljnim i kvalitetnim suparnikom. Koliko god bila prijateljska bila bi to ipak ‘prava’ utakmica i Bjelica bi si teško dopustio da u njoj igraju, recimo, juniori ili kadeti, koje je od utorka poveo sa sobom u Međimurje, navodi Germanijak.

Sve je to prevagnulo u odluci da se ipak ne ide u Mostar, nego da protivnik bude nižerazredni Polet. Lakša utakmica, idealna za isprobavanje nekih igrača, a nakon nje će Bjelica dati momčadi čak tri slobodna dana i ponovno ih okupiti u ponedjeljak. U Mostaru bi se igralo u subotu, 12. listopada, ne bi bilo prostora za odmor i slobodne dane, što je također razlog zbog kojega je Bjelica na kraju otkazao tu utakmicu.