VIDEO  TRI BODA SA TEŠKOG GOSTOVANJA Zrinjski na Grbavici pobijedio Želju rezultatom 0:2

Zrinjski Željezničar
Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba

Na stadionu Grbavica, pred oko 12.000 gledatelja, odigrana je utakmica 7. kola WWin Premijer lige Bosne i Hercegovine između domaćeg Željezničara i Zrinjskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrinjski je slavio pobjedom 2:0, a golove su postigli Nermin Mulahusejnović u 66. minuti i Ivan Ćavar u sudačkoj nadoknadi.

Prvo poluvrijeme nije donijelo puno uzbuđenja. Utakmica je počela oprezno, s čvrstom igrom obje ekipe. Željezničar je imao blagu inicijativu, ali bez konkretnih prilika. Zrinjski je prijetio preko Ćuže, koji je u 40. minuti iz dobre situacije šutirao preko gola. Cvetanoski je u 45. minuti također pokušao, ali njegov udarac završio je daleko od gola. Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 0:0, bez većih prilika, ali uz borbenu igru.

Drugo poluvrijeme obilježio je prekid zbog dimne zavjese koju su priredili domaći navijači, što je uzrokovalo desetominutni prekid igre.

Zrinjski Željezničar

Nakon što se dim razišao, Zrinjski je preuzeo kontrolu nad utakmicom i stvorio nekoliko opasnih prilika. U 58. minuti Ćuže je promašio veliku šansu iz peterca, dok je Mulahusejnović u 61. minuti također imao priliku, no lopta je prošla pored stative.

Sadržaj se učitava...

Zrinjski je zasluženo poveo u 66. minuti. Topić je sjajno proigrao Mulahusejnovića, koji je mirno poslao loptu iza leđa golmana Muftića za vodstvo od 1:0. Nakon tog pogotka, Željezničar nije uspio ozbiljnije ugroziti gol Zrinjskog, unatoč šansi Radovca u 82. minuti, kada je njegov udarac završio na prečki. Pred sami kraj utakmice i VAR se uključivao da se provjeri je li na Mičevskom napravljen penal, no procjena je bila da nije bilo dovoljno intenziteta za najstrožu kaznu.

U sudačkoj nadoknadi koja je trajala čak 12 minuta, Zrinjski je potvrdio pobjedu. U 90+1. minuti Ivan Ćavar je nakon brze i uigrane akcije silovitim udarcem pod prečku pogodio za konačnih 2:0. Željezničar je imao premalo vremena za odgovor, a gol za 0:2 ih je dotukao i psihološki.

Zrinjski je sveukupno pokazao više, dominirao u drugom poluvremenu i zasluženo odnio pobjedu sa teškog gostovanja.

Željezničar u idućem kolu očekuje veliki gradski derbi protiv Sarajeva na Koševu, dok Zrinjski u hercegovačkom derbiju dočekuje Široki Brijeg.

 

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.