TRENER VELEŽA PRED OGLED SA ŽELJEZNIČAROM 'Želimo biti u vrhu i tako ćemo se i postaviti'

Damir Čanadi
FK Velež Mostar

Konferencija za medije povodom utakmice drugog kola WWin lige Bosne i Hercegovine, u kojoj Velež na svom stadionu dočekuje momčad Željezničara, održana je danas u Press Roomu stadiona Rođeni. Ovo će biti prva utakmica Veleža u novoj sezoni, i nema sumnje da će protiv starih rivala privući veliku pažnju ljubitelja nogometa te da će navijači ispuniti tribine stadiona Rođeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisutnim medijima na konferenciji za novinare pred dvoboj sa Željezničarom obratio se šef stručnog stožera Veleža Damir Čanadi.

"Veoma se radujemo novoj sezoni koja za nas počinje tek sutra, za razliku od našeg protivnika koji je već odigrao jednu utakmicu. Istina, izgubili su na svom terenu, ali možda već znaju što trebaju popraviti u svojoj igri. Kada je riječ o Željezničaru, mislim da će doći vrlo motivirani kako bi ostvarili pozitivan rezultat, ali osjećam također da smo i mi na vrhuncu motivacije. Ekipa je maksimalno fokusirana i mislim da smo se kroz protekle tri tjedna dobro pripremili te da je momčad u potpunosti spremna za ono što nas očekuje. Siguran sam također da ćemo, kako sezona bude odmicala, izgledati sve bolje i bolje. Imamo dobar igrački kadar i osjećam da smo spremni zajedno s našim navijačima osvojiti prva tri boda, i tako se trebamo postaviti na terenu", rekao je Čanadi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Iako je ekipa Željezničara u prvom kolu na svom terenu poražena od ekipe Širokog, zasigurno treba respektirati momčad Plavih i s velikim poštovanjem ući u sutrašnju utakmicu. "Imaju vrlo dobru individualnu kvalitetu; Hiroš je bio kod mene u Šibeniku, Krpić također ima svoje velike kvalitete, osobito u igri glavom, a tu je i još nekoliko individualaca koji mogu zaprijetiti, te ih moramo pokušati izolirati. Ali mislim da prije svega trebamo gledati našu igru, biti hrabri, igrati prema naprijed, imati dobre tranzicije i biti neugodni u svakoj fazi igre za našeg sutrašnjeg protivnika. Nama je ovo prva utakmica sezone i vrlo smo motivirani, te sigurno želimo biti u vrhu i tako ćemo se i postaviti", istaknuo je trener Rođenih.

Sigurno je da za dobar rezultat, uz kvalitetu, treba imati i dobru atmosferu u momčadi. Pripremni period i prijateljske utakmice koje su iza nas zasigurno su doprinijeli da se novi igrači, kao i trener Čanadi, što bolje prilagode i upoznaju s onim što momčad očekuje u nastavku sezone.

"U nogometu se atmosfera određuje prema rezultatima, i ako pobijedimo, sigurno smo da će biti vrlo dobra atmosfera. Momčad je raspoložena, radna atmosfera je vrlo dobra, i mi smo ti koji kvalitetnu atmosferu trebamo prenijeti na naše navijače, te se nadam da ćemo sutra zajedno slaviti prva tri boda u sezoni", dodao je Čanadi.

Utakmica drugog kola između Veleža i Željezničara igra se u subotu s početkom u 21:00 sat na stadionu Rođeni.