TRENER SLOBODE NAKON LAKRDIJE 'Skupo je to, skup je VAR da se ne gleda'

MArko Makismović

Nogometaši Slobode i Veleža podijelili su bodove u utakmici 6. kola WWin lige BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je završio rezultatom 1:1, no ono o čemu će se najviše pričati svakako su sudačke odluke koje je teško razumjeti.

Prva sporna situacija dogodila se u prvom poluvremenu kada su se Tino Blaž Lauš i Aldin Hrvanović našli u duelu, a igrač Veleža očito je prekršio pravila nad igračem Slobode unutar kaznenog prostora. Sabrija Topalović nije signalizirao penal, a ono što je posebno nejasno jest činjenica da se VAR nije oglasio po tom pitanju niti je pozvao glavnog suca da ponovno pregleda situaciju.

Druga sporna situacija dogodila se u posljednjim sekundama utakmice kada je Sloboda u 92. minuti izjednačila pogotkom Janketića. Iako se činilo da je riječ o evidentnoj nedozvoljenoj poziciji, Topalović je nakon pregleda VAR-a priznao gol.

Nakon utakmice oglasio se i Marko Maksimović, trener Slobode, koji je najmanje pričao o nogometu, a najviše o upotrebi VAR tehnologije.

Gledajte, VAR je uveden i on je skup. Nogometni savez ga je uveo da se koristi za sve, zar ne? Imamo situaciju gdje se provjerava stativa, i sve se mora provjeriti, pa tako i je li gol bio iz zaleđa, naravno. Imali smo situaciju na Koševu gdje je VAR zvao suca za crveni karton, a sudac je donio drugačiju odluku. Jednostavno ne mogu vjerovati da nije donesena odluka da se pogleda čist penal za Slobodu. Neke stvari su... VAR nam svima omogućuje da nemamo probleme koje smo nekada imali, i ne daj Bože da se ta vremena ponove. Znači, koristimo VAR za sve ekipe uvijek i nije nikakav problem kada se izgubi utakmica. Da je danas bio ofsajd za nas, ok, pobijedio bi Velež, ali kako da objasnim našim igračima da nisu htjeli ni pogledati. Pa neka onda kažu da nije penal, ali neka ga barem pogledaju. VAR je skup da se ne koristi, poručio je Maksimović.