TRENER BRAVA NAKON POBJEDE U MOSTARU 'Ponosni smo na ono što smo postigli, ali tek je polovica susreta iza nas'

Aleš Arnol

Slovenski Bravo je sinoć pobijedio Zrinjski u Mostaru u prvoj utakmici drugog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, trener ljubljanske momčadi prokomentirao je neočekivani trijumf protiv Plemića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleš Arnol, trener Brava, komentirao je minimalnu pobjedu svoje momčadi protiv Zrinjskog na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru.

"Očekivali smo tešku utakmicu i dobili smo je. Prava europska utakmica je iza nas. Izuzetno sam sretan zbog zrelosti tima, jer je utakmica morala da se igra na dva načina. Pokušali smo da iskoristimo trenutke kada smo pritiskali protivnika i gurali se iza njegove zadnje linije. Htjeli smo iskoristiti našu brzinu. U drugom poluvremenu, međutim, trebalo je ostati u bloku i sve zadatke izvoditi izuzetno precizno, dovoljno agresivno i aktivno da nije bilo previše centaršuta i šuteva sa njihove strane", kazao je Arnol, pa dodao:

"U drugom poluvremenu, Zrinjski nam je ponudio prostor za opasne akcije, ali, nažalost, nakon oduzete lopte nismo uspjeli smiriti igru ​​i preokrenuti je na drugu stranu. Kao što je spomenuto, bila je to taktički izuzetno zahtjevna utakmica i adaptacija je bila ključna danas, da smo dobili odličan rezultat prije uzvrata."

Arnol je potom istaknuo kako je ponosan na ono što je njegova ekipa postigla, te je dodao kako je samo polovica ogleda iza njegovog tima.

"Ponosni smo na ono što smo postigli, ali samo polovica susreta je iza nas. Vraćamo se u Ljubljanu, na domaće igralište, u naš dom Žak. Ako želimo napredovati, bit će potrebno odigrati gotovo savršeno", istakao je Arnol.

Inače, uzvratni susret između Zrinjskog i Brava se igra 1. kolovoza u Ljubljani, a Slovenci pišu kako se ulaznice rasprodaju rekordnom brzinom.