TRANSFER PUKŠTASA Menadžer porijeklom iz Širokog Brijega odgovorio je li predsjednik Hajduka pogriješio s izjavom

Marko Naletilić o Rokasu Pukštasu
Grgur Zucko/Ivana Ivanović/PIXSELL

Jedan od najboljih najpoznatijih hrvatskih nogometnih agenata Marko Naletilić dao je veliki intervju za Index. Naletilić je govorio o stanju u hrvatskom nogometu i potencijalnim transferima nogometaša iz hrvatskih klubova, ali i o stanju na svjetskom tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naletilić je između ostalog komentirao i najtraženijeg nogometaša Hajduka Rokasa Pukštasa. Upitan smatra li kako je predsjednik Hajduka Ivan Bilić izjavom da klub nema novca i da mora prodati Rokasa Pukštasa utjecao na transfer, Naletilić je rekao:

"To je jedna izjava za koju se lako uhvatiti i kritizirati. Naravno da to nije uobičajen pa niti dobar način komunikacije, ali nije to nešto na što se treba fokusirati. Nije to razlog zašto se Rokas Pukštas nije prodao.

On nije ostao u Hajduku radi te izjave, nema to toliki utjecaj. Kad neki klub odredi da te treba, trener i sportski direktor te žele, oni uopće ne razmišljaju o tim stvarima. Pokušavaju dogovoriti posao i daju maksimum od svog budžeta da dovedu tog igrača.

Meni se Pukštas jako sviđa, ima velik potencijal, ali ima i jako lošu sezonu iza sebe, kao i cijela momčad. Treba stvari realno gledati. Iako mi se sviđa, on nije reprezentativac, ne igra u Dinamu niti bi mogao igrati da je u formi kakvu je pokazivao prošle sezone.

To je osnovni i vrlo jednostavan razlog zašto Hajduk za njega nije dobio ponudu koja bi zadovoljila njega i klub. Jedna izjava predsjednika, koliko god bila neispravan način komunikacije, nije determinirala Hajdukovu poziciju na tržištu. Tu izjavu su kod nas svi čuli, ali ako klub želi igrača, to nema veze ni s čim", kazao je Naletilić.