VIDEO  Sudačka lakrdija tjedna ipak dolazi iz Crne Gore, pogledajte što je sudac priznao kao pogodak

Jedinstvo Dečić
snimka zaslona

U subotu je na utakmici crnogorske nogometne lige između Jedinstva i Dečića došlo do kontroverznog trenutka koji je izazvao negodovanje domaće ekipe i publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 40. minuti utakmice, gostujući igrač Augusto Chagas uputio je udarac prema golu, a vratar Goran Aković je uz određene poteškoće uspio obraniti loptu. Ipak, pomoćni sudac Uroš Rašović signalizirao je glavnom sucu Milošu Savoviću da je lopta cijelim obujmom prešla gol-liniju, što je izazvalo opće nezadovoljstvo. Ova odluka iznenadila je igrače i stručni stožer Jedinstva, kao i gostujuće igrače, budući da je većini na stadionu bilo jasno da je Aković pravovremeno intervenirao. Čak je i Alen Mašović, krilni igrač Dečića i bivši igrač Tuzla Cityja, odmah reagirao hvatajući se za glavu zbog propuštene prilike, no ubrzo je uslijedilo slavlje gostujuće ekipe.

Odluka suca ostala je nerazumljiva mnogima prisutnima, a kako je Rašović uspio procijeniti da je lopta prešla liniju i kako mu je glavni sudac Savović povjerovao, i dalje je predmet rasprave. Utakmica je završila rezultatom 1:1, nakon što je Armin Bošnjak u 48. minuti uspio izjednačiti za Jedinstvo.