SREĆA POMAZILA 'PLEMIĆE' Zrinjski ne bi trebao imati problema ni s jednim od mogućih protivnika

HŠK Zrinjski ždrijeb

HŠK Zrinjski jutros u 8:30 saznao je moguće protivnike u drugoj rundi kvalifikacija za natjecanje Konferencijske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mostarci su se kao nositelji zbog dobrog koeficijenta našli u bubnju s ukrajinskim Dnjeprom, Osijekom, te pobjednicima mečeva između kosovskog Malisheva ili crnogorske Budućnosti te armenskog Noaha i makedonske Shkendije.

Ono što sve navijače kluba s lentom zanima su sljedeća potencijalna imena protivnika: 

FA Šiauliai (Litva) - FCI Levadia Tallinn (Estonija)
NK Bravo (Slovenija) - Connah's Quay Nomads FC (Wales)
Puskás Akadémia FC (Mađarska)
FC CSKA 1948 (BUL)
Sliema Wanderers FC (MLT)

Prema ovom ždrijebu 'Plemići' stvarno ne bi trebali imati previše problema i trebali bi suvereno doći do trećeg pretkola, no ako treba nekoga izuzeti to bi bila mađarska Puskas Akademia i bugarska CSKA 1948.

Mađari su u protekloj sezoni završili na trećem mjestu iza Ferencvarosa i Paksa sa solidnim učinkom te bi njih, ako je ikako moguće bilo dobro zaobići u ovoj ranoj fazi natjecanja, no svejedno Zrinjski prema svemu prikazanom bi trebao biti favorit u tom dvomeču.

Također, bugarsku CSKA 1948 bi bilo poželjno zaobići već u drugom kolu kvalifikacija. Mostarci ni tu ne bi trebali imati puno problema, no ipak bugarska liga je znatno ozbiljnija od malteške, litvanske, estonske ili velške. Ovdje treba napomenuti da se ne radi o čuvenoj CSKA iz Sofije nego 'klubu navijača' koji je nastao nakon raskola navijača i vodstva kluba koji je premrežen mafijaškim strukturama klub srozao u treću ligu, ali ipak su se vratili i prošlu sezonu su završili na 2. mjestu.

CSKA iz ždrijeba plemića došla je do kvalifikacija za Konferencijsku ligu uz veliku pomoć formata bugarskog prvenstva. Naime, u prošloj sezoni bili su tek na osmoj poziciji, no četiri ekipe od 7. do 10. mjesta igraju međusobno mini turnir te jedna ekipa ide dalje u kvalifikacije. Tako je potencijalni protivnik Plemića u tom mini razigravanju bio najuspješnija ekipa i preskočili su Botev Plovdiv koji je u regularnom dijelu natjecanja završio na 7. mjestu. 

Glavni ždrijeb kada će Zrinjski doznati svoga jednog od pet potencijalnih protivnika je na rasporedu u 14 sati u švicarskom Nyonu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.