Španjolska je prvak Europe!

Španjolska
PA MEDIA

Španjolska je postala prvak Europe u nogometu, pobijedivši Englesku u finalu Europskog prvenstva na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Konačan rezultat bio je 2:1 za Furiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova pobjeda došla je nakon niza sjajnih nastupa tijekom turnira pa se ne može reći da Španjolci nisu zaslužili. Ovo im je četvrta titula prvaka Europe i sada su najtrofejnija europska momčad, a do naslova su došli sjajnom igrom i sa sedam vezanih pobjeda.

Španjolska je dominirala u skupini B, pobijedivši Hrvatsku, Italiju i Albaniju, te eliminirala Gruziju, Njemačku i Francusku u nokaut-fazi. Engleska je u skupini C remizirala s Danskom i Slovenijom, pobijedila Srbiju, a u doigravanju savladala Slovačku, Švicarsku i Nizozemsku.

Finale je započelo snažno za Španjolsku koja je preuzela kontrolu nad igrom. Nico Williams je postigao prvi gol za Španjolsku nakon brze akcije i preciznog udarca. Engleska je izjednačila golom Colea Palmera, koji je preciznim udarcem s distance savladao španjolskog golmana.

Međutim, Španjolska je ponovo povela zahvaljujući Mikelu Oyarzabalu, koji je postigao gol iz blizine nakon sjajne akcije i asistencije Marca Cucurelle. Jordan Pickford je imao nekoliko sjajnih obrana, ali to nije bilo dovoljno da spriječi poraz Engleske.

Treba pohvaliti i sjajnu igru Danija Olma koji je na samom kraju utakmice spasio čist gol.

Španjolska je zadržala prednost do kraja utakmice, pokazavši discipliniranu i organiziranu igru. Ovo je veliki uspjeh za izbornika Luisa de la Fuentea i njegovu ekipu, koja je zasluženo osvojila naslov prvaka Europe.