SERGEJ JAKIROVIĆ 'Kada se samo sjetim što smo prošli i kako smo se napatili'

Sergej Jakirović
Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamo je s ukupnih 5:0 prošao Qarabag. Zadovoljan je nakon utakmice bio trener Modrih Sergej Jakirović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Hvala na čestitkama, ja bih čestitao dečkima na taktički sjajnoj utakmici. Nismo dopuštali ništa ekstremno kao u Zagrebu, puno smo bolje stajali, bili stabilniji u obrani i puno bolje smo popunjavali međuprostore. Najbitnije je bilo izdržati početni pritisak, onda smo postigli gol, bilo je puno lakše igrati i onda smo priveli utakmicu mirno kraju. Jako mi je drago da je na kraju ostala čista mreža, rekao je Sergej Jakirović u izjavi nakon utakmice.

Njihov desni bok bio je jako opasan, je li to bila Dinamova namjera?

- Tako je, tražili smo to, pokušavali smo ih usmjeravati nadesno, jer su u Zagrebu bili jako opasni lijevo, no pokazali su se opasnima i tu, Ogiwara je imao problema, dobio i žuti, no na kraju je sve dobro ispalo. Dogovor je bio da se Pjaca spušta, i vezna linija je danas odigrala jako dobro. Svi smo imali problema, puno je viroza, no nisam o tome pričao da suparnik ne zna gdje smo.

Dinamo je ipak krenuo oprezno...

- Poučen iskustvima od prošle sezone, kad smo bili fantastični doma, a onda u gostima to što je bilo, ovo je sjajno.

Što je s Baturinom, je li ga mijenjao iz potrebe ili?

- Baturinu sam izvadio preventive radi, valjda nije aduktor, vidjet ćemo, Gabriela nisam ni pitao, vidim da hoda normalno.

Dinamo je u grupnoj fazi, u četvrtak je ždrijeb...

  • Sigurno da je to nagrada. Kad se sjetim što smo prošli u ovih godinu dana, koliko smo se napatili prošle sezone da bi bili prvaci. Treba sad uživati u Ligi prvaka bez obzira tko će doći. Može se sa svima igrati. Naravno s top ekipama moraš se zabiti u obranu i moliti Boga, zaključio je trener Dinama.