SEJO REBAC 'Imamo najvećeg talenta u povijesti kluba, a titulu s Međugorjem nisam očekivao u prvoj sezoni'

Sejo Rebac NK Međugorje
Facebook

Kadeti NK Međugorje napravili su najveći uspjeh u povijesti ovog kluba osvojivši naslov prvaka Omladinske lige Federacije Bosne i Hercegovine. Pobjedom na gostovanju kod Ljubuškog (0:6) mladi nogometaši ovog kluba osvojili su zasluženo željenu titulu. No, osim mladih nogometaša, najveću ulogu u naslov prvaka odigrao je "arhitekt" cijele priče Sejo Rebac. Naime, on je ove sezone preuzeo kadetsku momčad Međugorja i doveo niz kadeta iz svog NK Mostar te na iznenađenje svih podigao pobjednički pehar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već nekoliko godina NK Mostar u Međugorju igra bez ikakve naknade zahvaljujući prijatelju Niki Dodigu. Ove godine tako smo došli na ideju da probamo zajedno odigrati viši rang natjecanja, što bi bez njega bilo nemoguće, budući da je ova liga znatno skuplja. Ima tu gostovanja od zapadne, istočne i sjeverne Hercegovine. Tako smo napustili našu županijsku ligu, preregistrirali igrače za NK Međugorje i tako je nastala suradnja koja je odličan potez za razvoj naših mladih igrača koji igraju u puno jačoj ligi i imaju puno bolje i utakmice. Razlika je osjetna u odnosu na županijsku ligu u kojoj su do sada naši momci nastupali"., kaže Rebac za Hercegovina.info.

Sejo Rebac NK Međugorje

Suradnja s kadetima ne utječe na rad NK Mostar.

"Naravno da ne. Mi u NK Mostar imamo pjetliće, pretpionire i pionire, a i kadeti i juniori treniraju u Mostaru. Tako da je praktički ostalo isto osim što igramo domaće utakmice kadetske momčadi u Međugorju i za NK Međugorje. U toj momčadi imamo samo dva mlada igrača iz Međugorja Vasilja i Bradvicu koji nam se priključe na utakmicama. Pretprošle godine smo bili drugi u pretpionirskoj ligi, prošle godine prvi, sada kadeti prvi. Ova kadetska generacija 2008. godište je itekako nadarena".

Ni sam Rebac nije mislio kako će napraviti ovako veliki uspjeh. Da on bude još veći Rebac je na polusezoni ostao bez četiri ponajbolja igrača koji su otišli put Gabele i Širokog Brijega.

"Na početku sezone imali smo sastanak s igračima i upravom. Na tom sastanku smo odredili kako je cilj biti između petog i sedmog mjesta što bi bio veliki uspjeh za prvu godinu. Nismo znali što nas čeka, kakvi su protivnici koje ćemo imati. No, kako je liga krenula išli smo kolo po kolo i uvidjeli smo da možemo igrati sa svima. Na polusezoni smo napravili rezime i raspored nam je išao na ruku jer su nam sve jače ekipe dolazile na naš teren. Neplanirano smo ostali bez četiri igrača koja su nas napustila, trojica su pojačala redove GOŠK-a, a jedan Širokog Brijega. To nas je malo poljuljalo. Bukvalno smo ligu osvojili s 15 igrača u drugom dijelu sezone".

NK Međugorje kadeti

Već godinama njegov NK Mostar slovi kao odličan klub u kojem se predano radi s mladim nogometašima, od kojih su neki završili u europskim ligama i došli do reprezentativnog dresa. Kaže kako je to rezultat predanog i poštenog rada, dobro selektiranih igrača i suradnja s HŠK Zrinjski.

"Trudimo se napraviti najprije jednu dobru selekciju i da nam sva djeca budu sretna i zadovoljna. Svaki igrač dobije svoju priliku, a isproban bude na svim pozicijama kako bi mu našli onu najbolju odgovarajuću. Tu bi se zahvalio i omladinskoj školi HŠK Zrinjski koja nam godinama šalje igrače koji kod njih nisu u prvom planu. Neke da tako kažem "doradimo", pa nije rijedak slučaj da se neki od njih ponovno vrate u Zrinjski i budu uspješni, pa čak doguraju i do prve momčadi".

Igor Savić

Igor Savić izdanak je škole NK Mostar

Za one koji možda i ne znaju, neki od njih su i sadašnji prvotimci Zrinjskog Goran Karačić i Igor Savić. Pitamo Rebca vidi li možda neke nove igrače u svom klubu koji će putem navedenog dvojca.

Sejo Rebac NK Međugorje

Sejo Rebac i Goran Karačić

"Imamo u kadetskoj konkurenciji vratara Mateja Marića koji je jedan od najvećih talenata u povijesti našeg kluba. Za njega se već sada otimaju brojni, a neki od njih su Sarajevo i Osijek. No, mislim da će on završiti u Zrinjskom što je i prirodno. Također, imamo tri odlična igrača iz generacije 2007. godište, a to su Biokšić, Žilić i Jozipović. Jozipović je u omladinskoj ligi postigao 45 pogodaka. To dovoljno govori o njemu. Sada je vrijeme da pređu u juniore. Sjest ćemo i razmisliti što je najbolje za njih. Mislim da je za njih vrijeme da se okušaju u juniorima Zrinjskog, no oni će sami odlučiti. Ta četiri nabrojana igrača i još dvojica iz generacije 2008. godište po meni bi jednog dana sigurno mogli biti u prvoj momčadi Zrinjskog".

Sejo Rebac NK Međugorje

Od mladog Mateja Marića Rebac očekuje velike stvari

Sretan je zbog toga.

"Naravno. Svaki bi trener trebao biti sretan kada njegov igrač ode u veći klub i veći rang i potpiše neki ugovor. To i jest cilj nas manjih klubova, da izbacujemo igrače za veće klubove", zaključio je Rebac.

I u idućoj sezoni njegovi kadeti će nastupati za Međugorje, a kaže kako je siguran da će biti još snažniji s obzirom na to da će im se pridružiti i nadareni igrači, odnosno ulazni kadeti. Ljestvica s Međugorjem je sada visoko postavljena, a NK Mostar nastavlja ploviti svojim putem. Razvoj mladih igrača upravo za tu kadetsku i juniorsku momčad, ali i za druge klubove.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.