SARAJEVO OSTALO BEZ U21 IGRAČA Hoće li se utakmica na Koševu registrirati sa 0:3 za Posušje?

Posušje Sarajevo

Sarajevo i Posušje sinoć su u vrlo uzbudljivoj utakmici šestog kola Wwin lige BiH remizirali rezultatom 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarajevo je u samoj završnici utakmice ostalo bez punog plijena, a ostalo je i bez mladog stopera Nidala Čelika, koji je dobio direktan crveni karton u posljednjoj minuti sudačke nadoknade.

Čelik je bio jedini U-21 igrač Sarajeva na terenu u tom trenutku, a njegovim isključenjem, Sarajevo je ostalo u posljednjih dvadesetak sekundi utakmice bez igrača takozvanog zaštićenog godišta.

Nedavno se upravo sinoćnjem protivniku Sarajeva Posušju dogodilo da previdom prilikom vršenja izmjena u susretu sa Zrinjskim odigra četiri minute bez igrača zaštićenog godišta, zbog čega je utakmica registrirana u korist Zrinjskog rezultatom 3:0.

Pravilo saveza o ovom pitanju glasi ovako:

"U zapisniku svaka ekipa mora imati najmanje 3 (tri) igrača mlađa od 21 (dvadesetjedne) godine starosti, a 1 (jedan) od igrača do 21 (dvadesetjedne) godine starosti mora biti u igri cijeli tijek utakmice. U suprotnom klub snosi natjecateljske i disciplinske posljedice. Ovi igrači moraju biti državljani BiH."

Izvor Sport1 iz Natjecateljske komisije Nogometnog saveza BiH kazao je da ove situacije nisu za usporedbu, jer Sarajevo nije svojevoljno ostalo bez mladog igrača, niti je imalo mogućnost da napravi izmjenu, s obzirom na to da je trener Zoran Zekić već izvršio sve izmjene, a Sarajevo također nije imalo maksimalan broj igrača na terenu, nego njih deset.

"Ipak ne bih prejudicirao odluke Natjecateljske komisije, koja će se svakako oglasiti", kazao je izvor, koji je želio ostati anoniman.