VIDEO  Sarajevo očekuje reakciju nadležnih, a navijači istupanje iz lige. Široki Brijeg naljutile dvije situacije

Sarajevo Široki Brijeg
FK Sarajevo

Ne stišava se bura nakon derbija na Pecari u kojem su sinoć Široki Brijeg i Sarajevo remizirali odigravši susret rezultatom 3:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naročito su nezadovolnji u klubu s Koševa iz kojeg smatraju kako su oštećeni. Tim povodom su se oglasili kratkom poruku na svojim mrežama. 

"Svima je jasno! Očekujemo reakciju nadležnih institucija u zaštiti bh. nogometa od sistemskog rušenja”, stoji u objavi Sarajeva.

Prva situacija koja je isprovocirala klupu gostiju je jedanaesterac dosuđen za Široki Brijeg u 9. minuti. Smatrali su da guranje Ilije Bagarića od strane njihovog igrača Čelika nije bilo za najstrožu kaznu. Zbog toga je crveni karton zaradio i fizioterapeut Sarajeva Eldin Jarović koji je psovao suca.

Sadržaj se učitava...

U Sarajevu su naročito bijesni zbog situacije iz 70. minute, pri rezultatu 1:2 za Sarajevo, kada je pogodio Oliveira, ali je sudac Dragan Petrović nakon pregleda VAR snimke pokazao prekršaj u napadu.

Kivni su na Koševu i na situaciju iz 96. minute kada se zatresla mreža Širokog Brijega, ali je signalizirano zaleđe Turkeša pri dodavanju.

S druge strane u dva navrata su burno prosvjedovali i domaći. Najprije u 45. minuti kada je vratar Rackov u svom šesnaestercu "pokupio" Bagarića koji je zbog tog duela morao napustiti igru. Tražili su igrači Tonija Karačića penal, no nisu ga dobili.

Druga sporna situacija za Širokobriježane je bila duboko u sudačkoj nadoknadi pri rezultatu 3:3 kada je pucao Jelavić, a lopta se od jednog nogometaša Sarajeva odbila prema mreži gdje ju je iščupao Rackov. Smatrali su Širokobriježani da je lopta cijelim obujmom prešla gol liniju. 

Utakmica je izazvala nezadovoljstvo među navijačima Sarajeva koji u brojnim komentarima od uprave svog kluba traže istupanje iz lige.

O svemu će se ipak morati pričekati mišljenje sudačkog eksperta.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.