REMI U TUZLI Sloboda u sudačkoj nadoknadi otkinula Veležu dva boda

Velež Sloboda
Hercegovina.info

Utakmica šestog kola WWin lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Veleža završila je rezultatom 1:1, a drama na Tušnju trajala je do posljednjih trenutaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velež je poveo u 32. minuti nakon odlične akcije. Tino Blaž Lauš je centrirao s lijeve strane, a najviši u skoku bio je Dino Halilović, koji je glavom pogodio mrežu Slobode za 1:0. Nesigurnost golmana domaćih, Elvira Trake, također je doprinijela vodstvu gostiju.

Jedan od ključnih trenutaka susreta dogodio se nekoliko minuta kasnije, kada je Aldin Hrvanović pao u duelu s Laušom i zatražio penal. No, sudac Sabrija Topalović se nije oglasio, a ni VAR sudija Dragan Kesić nije smatrao da je situacija vrijedna dodatne provjere, što je izazvalo nezadovoljstvo domaćina.

Nakon primljenog gola, Sloboda je preuzela inicijativu, stvarajući nekoliko prilika, ali bez uspjeha. Najbolju šansu za domaće imao je Mekić, koji je sa 12 metara šutirao pored gola.

S druge strane, Velež je u 74. minuti mogao zaključiti utakmicu kada je Milak šutirao sa osam metara, ali lopta je prošla pored stative. U 84. minuti Souza je zatresao mrežu Slobode, no sudac je ranije dosudio prekršaj Haskića nad Dubačkićem.

Ipak, Sloboda se nije predavala. U 92. minuti Janketić je iskoristio priliku i postigao gol za izjednačenje, donijevši svojoj ekipi vrijedan bod.

Sloboda - Velež 1:1 (Janketić 92‘ - D. Halilović 32‘).

Standings provided by Sofascore