REMI U BIJELJINI Široki odnosi bod sa teškog gostovanja, Karačić priznao da je Radnik bio bolja ekipa

Široki radnik var
Screenshot

Nogometaši Radnika večeras su na domaćem terenu odigrali neriješeno protiv Širokog Brijega u susretu drugog kola WWin lige BiH, završivši s rezultatom 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u prvoj minuti utakmice domaćini su imali odličnu priliku. Nathan je izašao sam ispred vratara Tomića, ali je loše šutirao i lopta je otišla pored gola.

U četvrtoj minuti, Jovanović se također našao u dobroj prilici, ali je nakon intervencije vratara Širokog Brijega lopta završila u korneru. Igrala se 16. minuta kada je ispred gostujućeg gola došlo do gužve, no Tomić je na kraju pokupio loptu i otklonio opasnost.

Radnik je nastavio pritiskati, a u 21. minuti nakon slobodnog udarca Krajišnik je odlično pronašao Vasića, koji je uputio centaršut, no obrana Širokog Brijega uspjela je na vrijeme otkloniti prijetnju.

Deset minuta kasnije, Radnik je ponovno zaprijetio. Prvo je Pavlović pucao glavom, a Tomić obranio, dok je u sljedećem napadu zaustavio pokušaj Pantelića u situaciji jedan na jedan.

Široki Brijeg je zaprijetio u 36. minuti kada je Kpan istrčao sam pred vratara Radnika, no domaći igrač se odlično snašao i spasio svoj tim od primljenog gola.

U 41. minuti, nakon intervencije VAR-a, dosuđen je penal za Široki Brijeg zbog igranja rukom jednog igrača Radnika u šesnaestercu. Siguran s bijele točke bio je Ćavar, koji je doveo goste u vodstvo od 0:1. To je bio i posljednji gol u prvom poluvremenu.

U drugom dijelu utakmice, Radnik je krenuo po izjednačenje, ali bez većih prilika do 50. minute kada je Vasić pucao s dvadesetak metara, no lopta je otišla preko gola.

U 59. minuti Mehanović je uposlio Pantelića, čiji je udarac izblokirao Musa, a minutu kasnije Krajišnik je iz slobodnjaka pogodio živi zid i izborio korner.

Pantelić je ponovno pokušao u 65. minuti, ali je Musa sjajno izblokirao njegov udarac, nakon čega je Mehanović pokušao s dvadeset metara, no Tomić je ponovno bio na mjestu.

Bijeljinci su zasluženo izjednačili samo minutu kasnije. Krajišnik je izveo korner, Tomić je odbio loptu, no jedan gostujući igrač loše je izbio, a Janjić je sa šesnaest metara precizno pogodio za 1:1.

Radnik je u 75. minuti imao priliku za preokret. Kožulj je pokušao iz slobodnog udarca s 25 metara, ali je lopta otišla visoko preko gola. Uslijedila je prilika za goste, no akcija je prekinuta zbog ofsajda.

U 81. minuti Tomić je spasio Široki Brijeg. Da Silva je izašao sam pred vratara Pecare i pucao, ali njegov udarac je zaustavljen. To je ujedno bila i posljednja prava prilika na utakmici, pa je konačan rezultat ostao 1:1.

Nakon susreta, izjavu je dao trener Širokobriježana Toni Karačić.

"Čestitam Radniku na povratku u Premijer ligu. Zadovoljni smo sa bodom. Radnik je bio puno kvalitetniji i u prvom poluvremenu, do gola smo došli poslije VAR asistencije. Svakako da ne možemo biti zadovoljni ovom prezentacijom. Mislio sam da ćemo biti kvalitetniji u drugom poluvremenu, ali nismo. No, ne smijem biti nezadovoljan otvaranjem. Četiri boda u prve dvije utakmice. Ekipi Radnika želim mnogo sreće u nastavku prvenstva, izjavio je Karačić za Arenu Sport.