PREMIJER LIGA BiH Velež gostuje u Tuzli, Posušje ide na noge Sarajevu

POsušje
HŠK Posušje

Šesto kolo WWin lige Bosne i Hercegovine nastavlja se danas s dvije zanimljive utakmice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica odigrat će se na stadionu Tušanj u Tuzli, gdje će se od 16 sati sastati stari rivali Sloboda i Velež. Oba tima nisu započela sezonu na željeni način, a u proteklih mjesec i pol dana promijenili su trenere u nastojanju da poboljšaju formu.

Velež je prije dva dana imenovao novog šefa stručnog stožera, Turčina Irfana Buza, koji će imati zadatak osvježiti ekipu i unijeti pozitivne promjene. Potencijalna pobjeda bila bi značajan poticaj za "Rođene" na početku suradnje s novim trenerom.

„Reprezentativnu stanku iskoristili smo na najbolji mogući način, uspjeli smo osvježiti ekipu, ali i marljivo radili te se pripremali za sve ono što nas očekuje u nastavku prvenstva. U Tuzli nas očekuje vrlo teška utakmica, Sloboda nije nimalo naivan protivnik i morat ćemo biti jako koncentrirani i spremni odgovoriti na sve izazove koji nas čekaju. Borbenom i kvalitetnom igrom pokušat ćemo ostvariti pozitivan rezultat u Tuzli“, rekao je pomoćni trener Rođenih, Samir Merzić, koji će još uvijek voditi ekipu u ovoj utakmici.

"Ova reprezentativna pauza stvarno nam je došla u pravom trenutku, jer smo imali 13-14 dana za rad koji nam je nedostajao između utakmica. Tada se ne može raditi na pravi način, a za neke stvari je potrebno vrijeme. Nakon utakmice u Širokom Brijegu imamo razloga za zadovoljstvo, prvenstveno bodovno. Ali, iz te utakmice smo ostali bez našeg najkvalitetnijeg mladog igrača Hasanovića i to nam predstavlja problem. Imamo dva nova igrača za nadolazeću utakmicu, Kunića i Janketića. Igrači su profesionalno odradili ovaj period, izdržali napore, pogotovo u prvoj sedmici nakon Širokog Brijega. Danas imamo još jedan trening. Očekujem da će igrači biti motivirani, kao što su bili u prethodne dvije utakmice, i nadam se da će sutra rezultat biti u našu korist", izjavio je trener Slobode Marko Maksimović uoči utakmice.

Utakmicu između Slobode i Veleža sudit će Sabrija Topalović iz Zenice.

Drugi današnji dvoboj donosi nam susret između Sarajeva i Posušja na stadionu Koševo, s početkom u 20:45 sati.

Ekipa Sarajeva jedina je ove sezone s maksimalnim učinkom od četiri pobjede u četiri utakmice, te izabranici Zorana Zekića večeras traže nastavak pobjedničkog niza. Ipak, pred njima je izazov u obliku uvijek neugodne momčadi Posušja, koja zauzima treće mjesto na tablici s 10 bodova, samo dva manje od lidera.

"Imali smo pauzu i mislim da smo je iskoristili na najbolji način, u fizičkom, taktičkom i svakom drugom pogledu. Imali smo dovoljno vremena za proučiti ekipu Posušja. To nije slaba ekipa, imaju nekoliko izvrsnih pojedinaca, od kojih sam neke i ja trenirao. Nadam se da je ekipa shvatila sve što smo dogovorili i da će biti maksimalno koncentrirani. Jedino tako možemo do novih bodova. Nadam se da će svi, osim Đorđevića, biti spremni za utakmicu", rekao je trener Sarajeva uoči susreta.

Sarajevo će za ovu utakmicu biti jače za četvoricu nogometaša. Karlo Lulić i Domagoj Pavičić uspješno su registrirani, a nakon ozljeda su se vratili Francis Kyeremeh i Vladan Bubanja.

Glavni sudac susreta između Sarajeva i Posušja bit će Dražen Marić iz Bijeljine.

Preostale utakmice šestog kola WWin lige Bosne i Hercegovine igraju se sutra i prekosutra.