POVIJESNI USPJEH Borac izborio grupnu fazu europskog natjecanja

Borac izborio grupnu fazu
FK Borac

Nogometaši borca iz Banje Luke plasirali su se u playoff Europske lige, nakon što su svladali ekipu Klaksvika s 3:1, te slavili  protiv ekipe s Farskih Otoka s ukupnih 4:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na "Gradskom stadionu" u Banjoj Luci odigran je uzbudljiv susret između Borca i Klaksvika. Prvo poluvrijeme počelo je u uzbudljivom ritmu, a Borac je započeo meč s terenskom inicijativom što je rezultiralo s nekoliko dobrih prilika za predstavnika BiH.

Čavić je već u 2. minuti prijetio iz ubačaja, ali je golman Klaksvika, Faran, uspješno intervenirao. Borac je dominirao na terenu, ali bez konkretnih prilika do 17. minute kada je Srećković odličnim udaracem nakon kornera doveo domaće u vodstvo od 1:0.

Sadržaj se učitava...

Drugo poluvrijeme donijelo je dodatne uzbuđenja. U 48. minuti, Meijers je gotovo postigao jedan od najljepših golova sezone, ali je njegov volej s 25 metara prošao tik pored vratnice. Borac je nastavio s napadima, ali su se sve šanse čini promašile ili su se našle na putu impresivnih obrana Jensena, golmana Klaksvika.

Klaksvik se u drugom poluvremenu nije dao obeshrabriti. Gosti su postepeno preuzimali kontrolu nad igrom, a u 53. minuti Pavlović je izjednačio rezultat na 1:1 nakon ubačaja s lijeve strane.

Borac je potom postigao gol u 57. minuti, ali je VAR poništio Srećkovićev drugi gol zbog zaleđa.

U 69. i 74. minuti, Jensen je briljirao s dvije nevjerojatne obrane, najprije protiv Savića, a zatim i Jovića, držeći svoju ekipu u igri. Unatoč silovitom napadu Borca, Klaksvik je uspio očuvati rezultat 1:1.

Stefan Savić u 82. minute fantastičnim golom vraća Borac u igru i dovodi ovaj susret u novi egal. Hasukić je petom ostavio povratnu loptu, a Savić pogađa odličnim udarcem izvan kaznenog prostora.

Do kraja regularnog dijela susreta nije bilo promjene rezultata, iako je Borac imao nekoliko dobrih situacija pred golom gostiju, pa su ekipe pristupile igranju produžetka.

Ofenzivna igra Borca isplatila se u 92. minuti susreta kada Bart Meijers nakon odličnog ubačaja pogađa glavom za vodstvo Borca rezultatom 3:1.

Nakon tog pogotka, gosti s Farskih Otoka bacilli su sve karte u napad, što je otvorilo prostor za kontranapade predstavnika BiH. Ipak, promjene rezultata nije bilo, jer nogometaši gostujuće momčadi nisu imali snage doći do novog pogotka koji bi ovaj susret odveo do izvođenja jedanaesteraca. 

Borac će u playoffu Europske lige sljedećeg tjedna igrati protiv mađarskog velikana Ferencvaroša. Ovom pobjedom prvak BiH izborio je minimum nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige.