VIDEO  Posušje oštećeno na Grbavici, ali ne za penal za koji se mislilo

Željezničar Posušje
HŠK Posušje

Posušje je u utakmici koju je izgubilo rezultatom 1:0, smatralo se oštećenim zbog neodluke suca Ernisa Džemidžića koji u 69. minuti nije dosudio jedanaesterac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom trenutku, Azur Mahmić je igrao rukom dok je bio u duelu s Gabrijelom Bobanom, a zaključeno je da je njegova ruka bila u neprirodnom položaju. Također, istaknuto je da je Džemidžić napravio grešku jer nije pokazao na bijelu točku.

"69. minuta: sudac, nakon VAR provjere, ne dosuđuje kazneni udarac za gostujuću ekipu. Komisija smatra da je ruka igrača u obrani bila u neprirodnom položaju u trenutku kontakta s loptom. VAR intervencija je bila ispravna, ali odluka suca na terenu nije", navodi se u priopćenju NS BiH.

Sadržaj se učitava...

Također, Komisija je razjasnila još jednu spornu situaciju koja se dogodila na Grbavici u 93. minuti, kada je igrač Željezničara igrao rukom. U tom slučaju, kazneni udarac nije bio opravdan.

"90+3. minuta: sudac ispravno ne dosuđuje kazneni udarac za goste. Obrambeni igrač ispucava loptu izvan kaznenog prostora, a ona pogađa ruku njegovog suigrača. Ruka je bila u prirodnom položaju, igrač nije imao namjeru igrati rukom; lopta ga je pogodila velikom brzinom, što situaciju ne čini kažnjivom", dodaju iz Komisije.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.