PORAZ ZRINJSKOG OD BRAVA Mario Ivanković otkrio što je rekao igračima nakon utakmice

Mario Ivanković Maka
Hercegovina.info

Razočaran je nakon poraza od Brava sinoć bio i trener HŠK Zrinjski Mario Ivanković. On je istaknuo kako je igra njegove momčad imala spor protok lopte, a da je u drugom poluvremenu igrala preoprezno kako Bravo ne bi došao do drugog pogotka. No, dodao je i kako svojoj momčadi nema što zamjeriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U prvom poluvremenu smo imali nekoliko dobrih prilika, no ni sreća nas nije poslužila da bi nam Bravo spretno i sretno postigao taj pogodak, ali imao i veliku priliku da postigne i drugi. Znali smo da su opasna ekipa da im ne smijemo dati da nam krenu u tranziciju. Evidentno je da su puno brži od nas, trenutno i uigraniji. Trebao je biti još brži protok lopte s jedne na drugu stranu. Momcima nemam što zamjeriti, trudili su se i željeli. Uz dozu sreće trebao je biti barem neriješen rezultat. Ovo je tek prvo poluvrijeme. Imamo sedam dana da analiziramo utakmicu i idemo u Sloveniju po prolaz".

"Pazili smo da Bravo ne dođe do drugog pogotka, išli smo na siguran pas. Nedostajalo je proboja po bokovima, a automatski i prilika. Nije svejedno, izgubili smo, ali imamo za sedam dana za popravni kako bi obradovali naše navijače.

Na konstataciju da je Zrinjski od svega najavljenog u svojoj igri imao samo posjed, bez sigurne igre u obrani i individualne kvalitete u napadu Ivanković je kazao:

"Kada se izgubi prva utakmica ima rezona da se tako razmišlja. Evidentno je da je protok lopte bio sporiji i da su nam se krila slabo nudila. No, isto tako mislim da smo u prvom djelu imali dvije ili tri odlične prilike, ali ih nismo iskoristili i izgubili smo. Ovi momci znaju svoj posao i siguran sam da će se kako vrijeme bude odmicalo podići na veću razinu. Volio bih da vas u četvrtak demantiramo".

O nedostatku kreativnosti u veznom redu.

"Mi smo izgubili dva igrača koja su prošle sezone donosila tu kreaciju. Doveli smo Mlinara i Posaveca. Posavec je sinoć nastupio posljednjih pola sata, a nadamo da će se i Mlinar od iduće utakmice priključiti i da će svojim iskustvom i znanjem pomoći u boljem protoku lopte i organizaciji igre. Tu je i Mamić i Rušević. Nadam se da ćemo u četvrtak istrčati u drugom izdanju i izboriti prolazak".

Unatoč porazu Zrinjski je imao sjajnu podršku.

"Igračima sam nakon utakmice rekao da smo dužni sebi da bolje izgledamo, ali smo dužni i navijačima koji su nam usprkos ovom porazu dali podršku i znam da će s nama ići u Sloveniju u velikom broju i da ćemo imati veliku podršku. Vjerujem da će sve biti bolje i da možemo proći dalje", kazao je Ivanković.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.