POBJEDA PROTIV POLJSKE Austrija blizu osmine finala Europskog prvenstva

Austrija Poljska
EPA

Austrija je u drugoj utakmici skupine D Europskog prvenstva pobijedila Poljsku 1:3. Golove za Austriju zabili su Gernot Trauner, Christoph Baumgartner i Marko Arnautović, a za Poljsku je pogodio Krysztof Piatek. Austrija ima dobre šanse za prolazak u drugi krug, dok su poljske šanse tek matematičke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrija je puno bolje krenula u utakmicu i već u devetoj minuti povela. Phillip Mwene je probio lijevu stranu i ubacio na prvu stativu, gdje je ostao stoper Trauner i glavom poslao loptu u bliži kut. Nije tu ništa mogao poljski golman Wojciech Szczesny.

Poljaci su se nakon primljenog gola trgnuli i počeli nizati šanse. U 30. minuti stigli su i do izjednačenja. Jan Bednarek je pucao u blok nakon povratne lopte s lijeve strane, a austrijska obrana nije tu situaciju dobro očistila. Piatek je naletio i iz blizine zabio za izjednačenje.

Arnautović i Baumgartner zabili za pobjedu

Austrija je u drugom poluvremenu pokazala da je ipak za razinu bolja reprezentacija od Poljske. Baumgartner je pogodio za 1:2 u 67. minuti. Bila je to odlična akcija Austrije. Lopta je stigla na lijevu stranu do Alexandera Prassa, koji ju šalje u sredinu na Arnautovića.

No kapetan Austrije pustio je loptu kroz noge, idealno za Baumgartnera, koji se namjestio i s 20 metara pogodio u lijevi donji kut poljske mreže. Arnautović je u 78. minuti pogodio za pobjedu od 1:3 iz penala. Tome je prethodio prekršaj Szczesnog u kaznenom prostoru, nakon što ga je Marcel Sabitzer prošao. Austrija u zadnjem kolu igra protiv Nizozemske, a Poljska protiv Francuske.