OZLJEDA STOPERA Problemi za Hrvatsku i Zlatka Dalića

Zlatko Dalić
Marko Lukunic/PIXSELL

Branič Bologne i hrvatske reprezentacije Martin Erlić propustit će rujanske utakmice Hrvatske protiv Portugala i Poljske zbog ozljede. Erlić je tijekom vikenda zbog ozljede mišića napustio utakmicu Bologne i Napolija, a naknadni pregledi pokazali su da je mišićna ozljeda takve prirode da Erlić neće biti spreman za utakmice protiv Portugala (5. rujna) i Poljske (8. rujna) u Ligi nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dogovoru s izbornikom Zlatkom Dalićem i liječničkim službama hrvatske reprezentacije i Bologne Erlić će stoga propustiti okupljanje reprezentacije, koje je zakazano za 2. rujna. Izbornik Dalić će sa stožerom naknadno donijeti odluku o eventualnim pozivima drugim igračima imajući u vidu nekoliko ozljeda među pozvanim igračima.

Problemi za Dalića

Erlićeva ozljeda je velik problem za Zlatka Dalića jer sad mu se u malo vremena ozlijedio već drugi igrač obrane kojeg je zvao za utakmice Lige nacija. Bayernov desni bočni Josip Stanišić morao je na operaciju koljena i otpao je za spomenutu akciju, dok je stoper Erlić sada dvojben, piše Index.

Ako Erlić ne bude mogao biti na raspolaganju za skore mečeve Hrvatske, Dalić će sigurno zvati zamjenu jer bi sa sedam igrača zadnje linije ostao na tek pet: Gvardiolu, Ćaleta-Caru, Šutalu, Pongračiću i Sosi. S obzirom na to da Hrvatska igra s četiri igrača u obrani, jasno je da bi ostala na samo jednoj defenzivnoj rezervi.

Erlić je devet puta igrao za Hrvatsku. Debitirao je prije dvije godine u Ligi nacija te igrao sjajno protiv Francuske obje utakmice i protiv Danske. Međutim, Dalić se na SP-u odlučio za Gvardiola i Lovrena kao stoperski par, a kasnije je igrao Šutalo. Erlić je zatim igrao u završnici Lige nacija i kvalifikacija za Euro te pred EP. Na prvenstvu u Njemačkoj je bio, ali Dalić mu nije dao ni minutu.