OGLASIO SE RED ARMY Nema gašenja grupe, večeras bodre Velež

Red Army Mostar
Red Army Mostar

FK Velež večeras će u pretposljednjem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine od 17 na svom stadionu dočekati GOŠK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni su se u posljednje vrijeme pitali što će biti s navijačkom skupinom Red Army koja je ostala gotovo bez svih mogućih rekvizita i transparenata koje su postavljali na tribinama svih ovih godina.

No, odgovor je stigao danas. Gašenja grupe neće biti i Red Army su danas poslali poruku: "Svi iza gola! Samo tebi, znaj Armija je oduvijek odana", napisali su na svojim stranicama.

Podsjetimo, najprije su navijači Veleža u haustora jedne zgrade presreli jednog navijača Zrinjskog kojeg su pretukli i ukrali mu 9 transparenata, nakon čega su brojni navijački i nenavijački mediji, članovi političkih stranaka, pojedeni zastupnici u Parlamentu BiH kupeći jeftine političke poene i koristeći izbornu godinu pozivali Ultrase na gašenje.

Na odgovor Ultrasa nije bilo potrebno puno čekati. Oni su nakon toga Red Armyu ukrali više od 60 zastava iz kuće u kojoj su ih čuvali.

Rezultat svega je da u gradu na Neretvi i dalje imamo obje skupine.

Podsjetimo, prema nepisanom navijačkom kodeksu, skupina se gasi ukoliko ostane bez udarnog transparenta. Brojni navijači ipak se ne slažu s tim pravilom jer ističu da na tribini nisu radi komada krpe, već isključivo iz ljubavi prema klubu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.