NOVI TRENER VELEŽA 'Ne pričamo mnogo, govorimo na terenu'

Velež Irfan Buz
FK Velež Mostar

Turski stručnjak Irfan Buz danas se predstavio navijačima Veleža, kluba kojeg će voditi u narednom razdoblju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buz (57) je trenersku karijeru izgradio u Turskoj, gdje je vodio brojne prvoligaše, a prethodno se počeo baviti tim poslom u Njemačkoj, u kojoj je odrastao i igrao tijekom svoje igračke karijere.

Sada ga je put doveo u Bosnu i Hercegovinu, a danas se prvi put obratio navijačima mostarskog kluba i to na bosanskom jeziku. Poručio je da je kao dječak gledao utakmice Rođenih te da posebno voli Velež, prenosi N1.

"Jako sam sretan što sam ovdje u ovom velikom klubu. Imao sam 10 godina kada sam u Njemačkoj gledao utakmicu UEFA kupa koju je igrao Velež i jako volim ovaj klub. Želim da igramo dominantno na terenu, ali moramo dobro analizirati taktiku kako ćemo to ostvariti. Važno je da budemo fizički spremni, da imamo taktičku snagu te mentalnu snagu," rekao je turski stručnjak i naglasio da želi sinergiju s navijačima:

"Imamo fantastične navijače, a ja sam trener koji želi da 'živimo zajedno' i da sve postignemo zajedno s navijačima. Neću mnogo pričati, već želim da govorimo na terenu i da zajedno napredujemo," dodao je Buz na predstavljanju.

Buz je rođen u Istanbulu, a sa četiri godine preselio je u Njemačku, gdje je započeo svoju nogometnu karijeru. Igrao je za nekoliko njemačkih klubova i nekoliko klubova u turskoj Superligi. Nakon završetka aktivne karijere započeo je trenersko školovanje te posjeduje UEFA Pro licencu. Trenersku karijeru također je započeo u Njemačkoj, gdje je sedam godina vodio mlađe kategorije njemačkih reprezentacija (DFB).

Velež se, nakon četiri odigrane utakmice, nalazi na osmom mjestu Wwin lige BiH sa četiri osvojena boda, a narednu utakmicu igra u subotu protiv Slobode, što će biti prilika za Turčina da debituje na klupi Rođenih.