NOVI MANDŽUKIĆ Pogledajte pogodak novog napadača Hrvatske

Igor Matanović

Igor Matanović (21), mladi napadač Eintrachta iz Frankfurta i novi napadač reprezentacije Hrvatske, nastavlja briljirati ovog ljeta. U prvom kolu njemačkog kupa u duelu imenjaka iz Frankfurta i Braunschweiga efektno je glavom zakucao za pobjedu svog kluba 4:0 i prolazak dalje. Matanović je u igru ušao u 77. minuti, a 11 minuta kasnije zabio je prvi službeni gol za ugledni klub. Inače, to mu je već sedmi gol ovog ljeta. Naime, u pet pripremnih utakmica postigao je čak šest golova, dok je jedan namjestio, piše Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi Mandžukić zakucao već sedmi gol ovog ljeta

Matanovića njemački mediji zato nazivaju "novim Mandžukićem". Čini se da ne griješe jer poput slavnog prethodnika Matanović je stasit, s 1.94 metra i za četiri centimetra viši od Mandžukića, a osim visine, Matanović s njim dijeli i veliku borbenost. Zbog svega navedenog Dalić ga je jučer pozvao za ozbiljne provjere, rujanske utakmice protiv Portugala i Poljske u Ligi nacija, i to mu nije dao "pretpoziv", nego ga je uvrstio u konkurenciju Budimira, Petkovića i Kramarića.

Matanović mu se odužio i poziv u seniorsku Hrvatsku proslavio novim golom ovog ljeta, koji možete pogledati OVDJE. Ali njegova sjajna forma traje od ranije, odnosno od prošle sezone. U njoj je dijete Hrvata rođeno u Hamburgu za Karlsruhe u 32 utakmice druge Bundeslige postiglo 14 i namjestilo 7 golova.

Zabija u skoku, posprema odbijance, nudi se suigračima i razigrava ih

Zato ga je Eintracht vratio s posudbe, a Matanović se nastupima ovog ljeta ozbiljno preporučio trenerima Toppmölleru i Daliću. Kao što smo već pisali, njime su u Eintrachtu jako zadovoljni jer je ovog ljeta zabijao glavom nakon kornera i prijetio odličnom skok igrom, pospremao odbijance, nudio se suigračima i razigravao ih, asistirao, činio zapravo sve ono što jedan kompletan i moderan napadač današnjice treba činiti.

"Želim pokazati svoju fizičku snagu, energiju i malo balkanskog mentaliteta. Eintracht je imao odlična iskustva s igračima poput Luke Jovića, Ante Rebića, Mijata Gaćinovića i Filipa Kostića. No što točno znači taj mentalitet? Ako pogledate Hrvatsku, ne na ovom Euru, već na prethodnim svjetskim i europskim prvenstvima, nisu bili favoriti, ali su uvijek igrali srcem.

"Želim pokazati snagu, energiju i malo balkanskog mentaliteta"

To ću učiniti i za Eintracht, kao što sam prošle sezone za Karlsruhe", izjavio je na predstavljanju u Eintrachtu, gdje se ovako opisao: "Kao centralni napadač često vezujem stopere i ostajem naprijed. Dobro mi je imati uz sebe igrače kao što su Hugo Ekitike ili Omar Marmoush, koji preuzimaju lopte i idu u dribling."

Matanovića je Eintracht kupio od matičnog St. Paulija prije tri godine za 500 tisuća eura. Transfermarkt mu vrijednost sada procjenjuje na deset puta više. Igrao je za U-19 reprezentaciju Njemačke, ali je kao seniorsku odabrao Hrvatsku.

"Srce je odabralo Hrvatsku"

Ili kako je on sam kazao, "odabralo je moje srce". Srčani napadač sada, nakon fantastičnog učinka na pripremama i gola u prvoj službenoj utakmici sezone, živi ljeto iz snova. Za vikend mu slijedi gostovanje kod Borussije u Dortmundu na otvaranju Bundeslige, a onda s Hrvatskom igra kod Portugala.