NEZAMISLIVE CIFRE ZA BH. POJMOVE Evo koliko je Zrinjski već zaradio i koliko još može

Zrinjski Urartu
Davor Vučić

Zrinjski je u dva susreta bio bolji od armenskog prvaka Urartua i prolaskom u drugo pretkolo ima zajamčenih 660 tisuća eura. 

Samim sudjelovanjem u prvom pretkolu Mostarci su inkasirali 280 tisuća eura, a pobjeda u dvomeču prvog pretkola donijela im je dodatnih 380 tisuća eura što na kraju ispadne lijepa cifra od 660 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako bi Zrinjski u drugom pretkolu svladao Slovan ili Swift, to bi značilo dodatnih 480.000 eura, ali i osigurano mjesto u skupinama europskih natjecanja što donosi dodatne milijune eura Zrinjskom.

U slučaju poraza Zrinjskog u drugom prekolu kvalifikacija za Ligu prvaka, Zrinjski bi svakako imao 660.000 eura zaradjenih od sudjelovanja u prva dva pretkola – ali bi natjecanje nastavio u trećem pretkolu Europske lige koje donosi oko 600.000 eura.

Pobjedom u 3. prekolu Europske lige imao bi zajamčeno mjesto u skupinama Konferencijske lige koje im je prošle sezone promaknulo za dlaku.

Porazom u 3. prekolu Europske lige, natjecanje bi Zrinjski nastavio u play-offu Konferencijske lige gdje bi igrao utakmicu za plasman u skupine Konferencijske lige.

U slučaju plasmana u skupine Konferencijske lige, Zrinjski bi dobio 2,9 milijuna eura, što bi sa zaradom iz prošlih pretkola Lige prvaka i Europske lige uprihodilo Zrinjskom preko 4 milijuna eura.