NA NJEMU I BIVŠI VRATAR POSUŠJA Sergej Barbarez objavio popis reprezentativaca

Sergej Barbarez
Fena

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez objavio je popis igrača za treće i četvrto kolo Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zmajevi" će 11. listopada u Zenici ugostiti reprezentaciju Njemačke, dok će tri dana kasnije na Bilinom polju biti domaćini reprezentaciji Mađarske.

Podsjetimo, reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prvom susretu skupine 3 A divizije Lige nacija poražena u gostima kod Nizozemske (5:2), dok je u drugom kolu remizirala s reprezentacijom Mađarske (0:0).

Vratari: Nikola Vasilj, Martin Zlomislić, Osman Hadžikić;

Obrana: Nikola Katić, Sead Kolašinac, Jusuf Gazibegović, Amar Dedić, Nihad Mujakić, Stjepan Radeljić, Ermin Bičakčić, Adrian Barišić;

Vezni red: Haris Hajradinović, Benjamin Tahirović, Ivan Bašić, Dario Šarić, Denis Huseinbašić, Dženis Burnić, Armin Gigović, Ifet Đakovac i Esmir Bajraktarević;

Napadači: Ermedin Demirović, Edin Džeko, Haris Tabaković.

Emir Spahić je započeo izlaganje objašnjavajući zašto neki igrači nisu na popisu:

"Broj vas prisutnih govori da je reprezentacija opet IN, hvala vam što ste došli. Nedavno ste pročitali moje priopćenje koje se odnosi na momke kojih danas nema. Neke stvari se moraju poštovati, u reprezentaciju se dolazi redom, radom, disciplinom, poštovanjem i ljubavlju. Oni koji nisu ovdje, nisu s razlogom. Ovo su neke mjere, nisu zauvijek isključeni. Samo tim putem možemo vratiti reprezentaciju tamo gdje je bila."

Na pitanje koliko je vremena potrebno da igrači koji su otpisani ponovno zasluže povjerenje, Spahić i Barbarez su bili jasni:

"Što se tiče gospodina Ahmedhodžića, ta je priča završena. To je odluka cijelog saveza," odmah je stavio točku Emir Spahić.

"Koliko vremena treba, ovisi o njima. Neke stvari nećemo trpjeti ni na terenu ni izvan njega. Štab nije bio zadovoljan Dennisovim zalaganjem na terenu. Onda dolaze stvari koje posebno nećemo tolerirati – izjave oca, majke, brata, sestre, menadžera. To više neće dolaziti u obzir, igrači moraju utjecati na to. Kod Dennisa nismo bili zadovoljni radom i svi dijele isto mišljenje, odluka je čitavog stručnog stožera."

Zadovoljan je trenutnom formom većine igrača, te očekuje da će biti još spremniji:

"Što se tiče trenutne forme, vrlo sam zadovoljan. Jedino Benjamin ne igra, Tabaković mijenja klub i sustav, u maloj je krizi. Dario nije standardan, to je povezano s njegovim prelaskom. Svi ostali su standardni, kucam u drvo, stvarno sam prezadovoljan. Mislim da će u listopadskom terminu biti još spremniji."

"Smisao je da ovih 23 igrača imaju prednost, nema nikakvih osobnih razloga. Uvjereni smo da su oni koji su ovdje najbolji koje imamo."