NA MAKSIMIR STIŽE PRAVO BOGATSTVO Jakirovićevi puleni trebaju izdržati još 90 minuta za ogroman novac

Marko Pjaca

Nogometaši Dinama pobijedili su na stadionu Maksimir u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka ekipu Qarabaga iz Azerbejdžana rezultatom 3:0 te su se tako ozbiljno primakli novom nastupu u grupnoj fazi elitnog europskog klupskog natjecanja, što će im osigurati i enormnu zaradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo zahvaljujući svom koeficijentu, koji je godinama gradio, ima privilegiju da u europsku sezonu kreće od play-offa Lige prvaka, čime je u najgorem slučaju već osigurao grupe Europske lige, a ako ispadne u play-offu Lige prvaka dobit će nagradu u iznosu od 4,29 milijuna eura.

Ipak, ako uspiju ući u Ligu prvaka, a sada su veoma blizu, zaradit će od UEFA-e još minimalno 18,6 milijuna na ime nagrade. Klupski ranking, desetogodišnji koeficijent i udio od marketinga bi Dinamu donijeli još 10 milijuna eura. Svaki bod u Ligi prvaka vrijedi još 700.000 eura, ali i sam plasman u grupu bio bi ogroman uspjeh.

Inače, strijelci za Dinamo bili su Pjaca i dva puta Kulenović, te Modre još samo 90 minuta dijeli od velikog uspjeha, kojim bi postavili čvrste temelje za nastavak dominacije u hrvatskom nogometu.

Revanš između Qarabaga i Dinama igra se 28. kolovoza u Azerbejdžanu.